Bunad og festdraktparade

  Annonse

   

  I Odalen har mange bunader og festdrakter fra Norge og andre land og i morgen blir det fremvisning på Parken kjøpesenter, parade og kake til alle. Og hele Norges bunads-ekspert, Bjørn Sverre Hol Haugen, er konferansier.

  — I morgen klokken 12.00 blir det feststemning på Parken kjøpesenter og alle er velkomne til å stille i sin festdrakt eller bunad for å hedre vår kommende nasjonaldag og alle andre festdager fremover, sier senterleder for Parken kjøpesenter, Kari Strøm.

  Publikumsparade

  — Vi har med bunader og festdrakter alt fra Lofoten, Numedal, Solør-Odal, Lundeby, Rogaland, Romerriket til en slående vakker festdrakt fra Nederland, og spennende blir det om det kommer flere med internasjonale folkedrakter så landets beste konferansier på bunader og festdrakter, Bjørn Sverre Hol Haugen, kan få brynt seg litt skikkelig, sier Strøm.

  De fleste kjenner jo sin egen bunad, men Hol Haugen har lovet at han skal fortelle de som stiller i sin fineste stas og publikum mer om draktene og historiene bak.

  Det blir fremvisning på Parken og parade med musikk går fra Parken kjøpesenter og rundt om i sentrum som publikum er hjertelig velkommen til å se på. Og ikke minst er det ikke festdag i mai uten kake! Føyer Strøm til.

  Det er folk fra over 30 land i kommunen vår, så vi håper på mange representanter med internasjonal bakgrunn i paraden! Sier Strøm, som blant annet har samarbeidet med kvinnenettverket i Sør-Odal rundt fest-arrangementet.

  Lokale leverandører

  — Av godkjente bunads-leverandører finnes det flere på Skarnes, vi har Fjellrypa som syr og Beausy som forhandler Solør-Odal broderte bunader som vil være tilstede og ikke minst har vi håndverkeren for bunadssølvet vårt fra Skarnes Gullsmedforretning, forteller Strøm som ønsker alle velkommen i morgen.