Odøling vant junior-NM i støvelkast

  Annonse

   

  2. mai ble det arrangert «Uoffisielt junior-NM i støvelkast» på DNT’s Opptur-dag for 8. klassinger i hele Norge og junior-Norges mesteren 2018 er Hans Kristian Johnsrud Stepien fra Sør-Odal ungdomsskole.

  2. mai forlot halvparten av landets åttendeklassinger klasserommene og deltok på OPPTUR i regi av Den Norske Turistforening. Det vrimlet av fjortiser i skogen og i år som i fjor ble det også arrangert «Uoffisielt junior-NM i støvelkast» på turene over hele Norges land, en konkurranse i regi av DNT i samarbeid med DNTs partner Viking Footwear.

  Kastet over 10 meter

  Med over 32.000 ungdommer som deltok fordelt på 107 arrangementer over hele landet den 2. mai gikk Johnsrud Stepien fra Sør-Ungdomskole av med seieren med et kast på hele 10,10 meter.

  Helt utrolig! sier Hjalmar Nergaard i DNT Odal, som kan bekrefte at de fleste andre elever som har deltatt har kastet rundt 5 meter.

  Dette er stort! sier en svært fornøyd Hans Kristian Johnsrud Stepien som fikk overrakt beskjeden av DNT foran en fullsatt gymsal på Sør-Odal ungdomsskole i dag.

  Odalen har en junior-Norges mester i støvelkast

  — Selve teknikken med å svinge støvelen mellom knærne og over ryggen med alle kreftene man har er ganske vanskelig. Jeg har prøvd et par ganger på barneskolen, men kastet den 2. mai hadde jeg bare flaks med, sier Johnsrud Stepien som synes seieren kom overraskende på i dag.

  — Jeg hadde ikke ventet å bli junior-Norges mester da jeg våknet i dag, og nå har jeg vunnet både tur-sko og nye støvler, så jeg tror jeg må bli henta i dag, for jeg har så mye å bære, sier vinneren stolt med diplomet signert av Generalsekretæren i DNT under armen.

  Opptur

  Opptur er en nasjonal tur-dag for åttendeklassinger arrangert av DNT og i år ble turdagen arrangert for 13. gang. Turene er om lag ti kilometer lange og går til en topp eller lignende i nærområdet. For Sør-Odal ungdomsskole gikk årets Opptur til DNT Odal-hytta på Karterud som ligger ved vakre Igletjenn. Målet med arrangementet er å vise ungdommene hvilke turmuligheter som finnes i nærområdet, og gi lærere inspirasjon til å flytte undervisningen ut i naturen.

  — Arrangementet Opptur gir sosialt samvær, fysisk aktivitet og naturopplevelser, sier Nergaard i DNT Odal og da han spurte elevene under premieutdelingen i dag om de hadde hatt en fin dag på Karterud – var svaret et samstemt ja!

  Over 40 elever fra Sør-Odal ungdomsskole kastet støvel i år og rundt samme antall fra Nord-Odal ungdomsskole, så dette blir nok en tradisjon. Og nå kan Odalen flagge med at vi har en junior-Norges mester i støvelkast!

  — Du vet at DNT også har «Uoffisielt senior-NM i støvelkast»? sier Nergaard i DNT til Johnsrud Stepien.

  — Ja kanskje jeg skal satse på støvelkast, smiler junior Norges mesteren.

  LES MER støvelkast-konkurransen i Norge
  LES MER støvelkast-konkurransen i Norge
  Strålende fornøyd junior-Norges mester i støvelkast Vinneren av «Uoffisielt junior-NM i støvelkast» Hans Kristian Johnsrud Stepien Hans Kristian mottok diplom, fjellsko og støvler fra DNT Odal på Sør-Odal ungdomsskole i dag – Gratulerer du er junior-Norges mester i støvelkast, sier Hjalmar Nergaard i DNT Odal til Hans Kristian Johnsrud Stepien i en fullsatt gymsal på Sør-Odal ungdomsskole i dag