Årets Sommerles er i full gang

  Annonse

   

  Sammen med barn fra over 370 andre kommuner kan alle barn i 1.-7.klasse i hele Hedmark fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I fjor deltok over 300 kommuner og 58 963 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år.

   

  Sommerles gjør det gøy å lese!

  Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no hvor barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.   Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og  varer fra 1. juni til 31. august.

  — Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man  løser oppgaver knyttet til fortellingen og i tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket! forteller Tone Rosland ved Sør-Odal bibliotek.

  — Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, sier Rosland.

  — Sommerles er i utgangspunktet tenkt som noe barna kan gjøre hjemme i sommerferien sin, men noen skoler har lagt til rette for at elevene kan starte registrering av bøker de leser på skolen nå før ferien, og mange av Odals skolene er allerede svært ivrige, sier Rosland.

  Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS, og i 2018 ledes det av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS.