Sommerferie i Odalen

  Annonse


  Det nærmer seg sommerferie og Odalen har massevis aktiviteter og sommertilbud. Her har du ferietipsene til en gærarti Odals-sommerferie!

  Det bugner av sommerferie-skoler og aktiviteter for hele familien, både til lands, til vanns og i lufta med! Hva med fiske-guiding på Storsjøen, øy-hopping med kano eller sove i tretopp-hytte? Eller for deg for deg som virkelig vil opp i høyden ta ViaFerrata eller den 90 meter lange Ziplinen som svever 25 meter over Styggåa i Nord-Odal. Odalen har mye å by på til deg som legger opp til en aktiv ferie! 

   

  FOR DEN AKTIVE

  I Odalen kan du boltre deg i et fiske-eldorado, dra på øy-hopping, spille paintball i skogen, stå på vannski på VM-anlegg eller dra en dag i klatrepark. Og vil du nyte stillhet og ro, har Odalen milevis med flotte merkede stier og dype skoger hvor du kan finne roen.

  Zipline og klatrepark
  Aktivitetsparken Stiggarti ligger i Nord-Odal ved Stiggåa og er et spennende utgangspunkt for deg som vil opp i høyden. Her kan du klatre fra tre til tre i forskjellige løyper. Grønn løype har 9 hindre 3 meter over bakken og rød løype består av en hengebro 16 meter over Styggpå, ViaFerrata og 90 meter lang Zipline som svever 25 meter over Styggåa.

  Fyr løs med paintball
  Glåmdal paintball klubb holder til på aktivitetsparken SIAP på Skarnes og har en hel skog å fyre løs fargede kuler i. Klubben har åpent hele sommern fra 11 -17 hver dag med åpen kiosk og utleie av utstyr.

  Fiskeguiding og kanoutleie
  I sommer får Odal kano & fritid besøk av turister fra hele Europa som ønsker å oppleve vakre Storsjøen sammen med proffe fiske-guider. Hos Odal kano & fritid kan du også leie solide kanoer og alt det utstyret du trenger for en fin tur på sjøen eller i elva. Odal kano & fritid har kanoene sine i nærheten av Storsjøen, så du lett kan legge ut på tidenes tur.

  Gøy på vannski
  Visste du at du kan stå på vannski 2 km fra Skarnes? Hos Slåstad vannskiklubb som skal ha vannski VM i 2019 kan du prøve deg på vannski etter egnede vannskibåter med erfarne førere hele sommeren. Klubben har også egen volleyball bane og trampoline til å øve på kule triks.

  Vannsklier, lekepark og dyr
  25. juni åpner Skarnes Lekeland portene og det vil være åpent hver dag i hele sommer til 5. august. I fjor var det omkring 6500 besøkende på det populære lekelandet som har både vannsklier, basseng for store og små og fine klatrestativer og lekeapparater som ungene kan boltre seg i. De har sparkesykkelbane, stor hoppe-pute og ikke minst er det populært med alle dyrene barna kan klappe på Lekeland. Her er det sauer, geiter, esler, høner og kaniner. Lekelandet har både kiosk og varme griller hele dagen så du kan ta med egen grillmat og kose deg med familien.

  FESTIVALSOMMER I ODALEN

  I sommer kommer det virkelig store artister til Odalen og du kan oppleve barsk rockemusikk når det braker løs under Odal Rocke festival i Austvatn  28-30. juni  med headlinerne Michael Monroe (FI), Nine Pound Hammer (USA) og Cockney Rejects (UK).
  På Audunbakken 3-5. august kommer Skambankt, Holly Macve (UK), Thulsa Doom og Erlend Ropstad til den sjarmerende og særpregede musikkfestivalen på Disenå.

  SOMMERFERIESKOLER

  I år finnes det utallige sommerferie skoler for barn i Odalen. For å nevne noen arrangerer Skarnes IL for første gang TINE fotballskole som er 25-27. juni på SIAP. Oppstad IL friidrett  lærer barna friidrett i hele uke 27, les alt om Friidrett sommerskolen . Slåstad vannskiklubb har Vannski camp 28-30.juni og barn får oppleve det virkelige gårds-livet når de er med på  bondesommerskole på Sø-Disi gård.

  KULTUROPPLEVELSER

  Sommerens gjesteutstillere på Kåre Tveter galleriet Galleri Lyshuset er Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs. Salgsutstillingen går frem til 19. august.
  Og vil du oppleve teater, konserter eller kino i ferien besøk Milepelen kulturhus .

  UT PÅ TUR

  Odalen har mil på mil med oppmerkede stier, flotte gapa-huker med storslott utsikt og hytter til å ligge over i både på øyer og ved vann. Prøv Kjentmannsmerket og bli kjent i hele Odalen til fots eller på sykkel eller hva med den populære aktiviteten Stolpejakt .
  Mangler du fritidsutstyr? Ta turen innom BUA på Skarnes hvor du kan låne fritidsutstyr helt gratis!

  GÅRDSBESØK

  Å være sammen med dyr på en bondegård er både en fredfull og koselig aktivitet. Melgaardsbrua besøksgård på Slåstad har åpne dager i sommer hvor du kan klappe dyra, kose deg med en kaffe og en vaffel på trappa og nyte roen på tunet. På åpen gård kan du prøve runde-ridning og være med å mate dyra.

  BADEPLASSER

  SØR-ODAL

  Dølisjøen
  Ta av ved Joker-butikken på Slåstad. Her finner du idylliske Thonerhella hvor det er langgrunt og badeplassen har P-plass og toalett.

  Sanngrund
  Hyggelig liten sandstrand med sklie, kafe og P-plasser.

  Disitranda
  Koselig strand ved Glomma med sand, badebrygge, hoppetårn, sittegrupper og grill.

  Damlitjennet
  Vakkert lite tjern ved Damlitoppen på Skarnes med brygge og grillplass. Parkeringsplass rett i nærheten.

  NORD-ODAL

  Bukkeneset
  2 km fra Sand ligger den barnevennlige sandstranda med badebrygge, sandvolleyballbane og kiosk. P-plass og toalett.

  Kalvhella
  500m fra fv 209 i Austvatn er det både sand, berg og gressplen å ligge på, skiftebu, toalett og rastebord til å spise ved. Godt med p-plasser.

  Molensa
  500m fra fv 209 i Mo ligger Molensa som er en fin og langgrunn badeplass. Rastebord og p-plasser.

   

  OVERNATTING

  Odalen har mange fine overnattingssteder som er nede på bakken og et spesielt et som svever høyt, høyt oppe i et tre. Å sove over i Trollhetta tretopphytte ved Storsjøen som svever 8 meter over vannflaten er et perfekt utgangspunkt for en unik familieferie som vil gi minner for livet.
  Eller hva med å lage din egen camp med pledd og lakener ute i sommer?
  I Sør-Odal finner du Sanngrund som ligger vakkert til ved Glommas bredd i Sør-Odal har tilbydd sine gjester overnatting og nydelig mat hele sommeren i snart 50 år. Stedet har også gjestebrygge, kanoer, kajakker og sykler (med app over området) til sine gjester.
  På Sand i Nord-Odal finner du Milepelen hotell med nyrestaurerte rom, smakfull mat og en lun atmosfære. Her har du kort vei til det meste du kunne ønske deg for et hyggelig opphold; gangavstand til Storsjøen med bading og fiske, bibliotek og kulturhus rett ved og vil du gå tur og lese dikt samtidig kan du gå langs den vakre Poestien i sommer.

   

  UT Å SPISE

  Bygda har også mange gode og ikke minst hyggelige og barnevennlige spisesteder når man skal ut og unne seg litt ekstra. Mulighetene er mange, fra det asiatiske kjøkken til stuttreist mat fra Odalen. Den trivelige kafeen på Skarnes På hjørnet kos & kaffe har en stor solfylt veranda og masse god mat å velge i, Sanngrund  som nettopp vant den  prisen Årets veikro 2018 har mye godt på menyen og Milepelen restaurant har sine lokale spesialiteter.  Tao  på Skarnes tilbyr asiatisk mat av høy standard og kvalitet. Så litt for en hver gane.

  Riktig god Odals-ferie!

   

  Om ferie og aktivitets-oversikten
  Odalsportalen.no bidrar til å vise frem Sør-Odal og Nord-Odal på en spennende og attraktiv måte – to kommuner fylt av muligheter, trivsel og nærhet. Ferie og aktivitets-oversikten gis ut to ganger i året, til vinterferien og sommerferien og gir innbyggerne og turister en oversikt over alt Odalen har å by på.
  Odalsportalen når ut til over 7000 mennesker i distriktet ukentlig og hvis du ønsker å være på oversikten til neste ferie kontakt Thea Haukerud: 918 180 17 eller post@odalsportalen.no .