Gråtassen – avskiltet eller klar for nye oppgaver?

  Denne engelske lille traktoren ble produsert fra 1946 til 1956 og revolusjonerte det norske landbruket. Den andre gråtassen, han på traktorsetet er omtrent like gammel. Avskiltet eller klar for nye oppgaver? Her er en historie om Gråtassen.

  Annonse

  TEKST: SVERRE AANDSTAD

  Hesten ble satt på stallen og gråtassen ble å finne på mange norske gårder. I dag blir denne hyllet av mange entusiaster i Norge bl.a gjennom Gråtasslauget. De yngste har blitt glad i denne traktoren gjennom flere populære barnefilmer om Gråtass, men for den aktive og moderne bonde er gråtassen bare en kuriositet. Bokstavelig talt tatt skiltene av og parkert bak låven.

  Den andre gråtassen, han på traktorsetet er omtrent like gammel. Avskiltet eller klar for nye oppgaver?

  «De gamle er en ressurs»

  «De gamle er en ressurs» er honnørordene som blir brukt. Erfaring og kunnskap, ja vel. Tid har vi.
  Tid til litt bestefarkos, tid til en hyggelig prat, tid til litt trøst når det trengs, tid til en gråtasstur. Og tid til å lære noe nytt. Streve seg fram på PC`n eller IPhone, lære noen nye sangtekster. Det går tregt, men det går og gir resultater. Og jeg reklamerer for et lite slagord:

  Den som ikke utvikler, den avvikler! Det betyr at nye ting læres, spennende litteratur leses, investeringer er også mulig for de eldre. «Gråtassen» er ikke lenger så rask, ikke så sterk, men brukbar for mange oppgaver. Den som brukes hver dag , holder koken lenger.

  De unge drar fra oss. De er flinkere til det meste. De gremmes over bilkjøringa vår, datakunnskapen deres går som en lek og kunnskapen klistrer seg til hjernen. Men en ting er jeg god på. Å Ikke være kuul, men gammel, grå og være den jeg er. Og jeg vil gjerne tilby en hånd på rattet – i tide og utide!