Annonse

— Se opp, nå kommer min rakett, sier Magnus i det han skyter ut papirraketten som han har laget.

Swosj! så flyr raketten over 20 meter ut på fotballbanen og Magnus lyser opp i et stort smil.

Raketter og ansiktsmaling

Å lage papirraketter ble en svært populær aktivitet som 4H hadde satt i stand under Sanderdagen. Barna fikk hjelp av 4H-gjengen til å lime, stifte og finpusse på rakettene sine før de skulle skytes ut med en pumpe.

Det var mange høydepunkt under dagen og en annen stor hit var ansiktsmaling, her ble det tegnet utallige dyr og eventyrfigurer i barne-fjesene i løpet av dagen.

— Jeg ønsker å bli en katt jeg, sier Josefine da det var hennes tur til å bli malt. Og ansiktsuttrykket viste at hun ble svært fornøyd med resultatet.

 Full fart med mini turnering, showkamp og liveband

Fra klokken 10 til 13 var det maks puls og stor spenning på de tre banene hvor 6-åringer fra Kongsvinger, Eidskog, Sander og Skarnes spilte mini turneringer i det strålende været. Og noe som slo veldig an var at alle barn kunne leke så mye de orket i hoppeslott, spille fotball-dart og kjøre Ola-bil hele dagen helt gratis.
Og kiosken og grillen var selvsagt åpen gjennom hele dagen så publikum og gjester holdt koken.

— Under 6-divisjonskampene mellom Sander2 og Fjelltun/Brandval, Sander og Eidsskog og på showkampen var det rundt 160 besøkende og munter stemning på tribunen, sier Irene Nygård i arrangement-komiteen.

— På kvelden kom fyrverkeriet GT Sara og underholdt så lattermusklene til de 200 som møtte opp virkelig fikk trimmet seg. Og etterpå ble det dans og allsang med Tommy og Lars og fullt av liv i teltet, sier Nygård. 

— Dagen og festen var helt strålende! 

Magnus skyter ut sin papir-rakkett som han har laget sammen med 4H Vennskapelige kamper og flotte heiarop fra publikum satt en fin ramme for alle 6-åringene som spilte turnering på lørdag Tre baner og fullt trøkk blant 6-åringene som spilte mini cup Elisabeth, Irene og Camilla i arrangement-komiteen for Sanderdagen Ansiktsmaling var veldig populært! Fredrik, Kevin og Vetle kaster svamper på jentene som har stilt seg opp ved svamp-kaste-veggen -En runde til! sier Kristian som frydet seg i hoppeslottet Firbente venner fikk også være med Jonatan og Nils var med å hjelpe til med den helstekte grisen. – De voksne startet klokken seks på morgenen, det var tidlig! fortalte guttene ivrig Engasjert publikum under showkampen God stemning i teltet på kvelden!