Åpen hall i Nord-Odal idrettshall har blitt et uformelt treffpunkt for ungdomsskoleelevene ved Nord-Odal ungdomsskole hver onsdag etter skoletid.

Annonse

Nord-Odal kommune i samarbeid med elevrådet ved NOUS og Odal Rockeklubb har invitert alle ungdomsskoleelever til åpen hall hver onsdag kl. 14-16.30.

Det uforpliktende fritidstilbudet har slått an hos ungdommen

– Her velger ungdommen selv hvilke aktiviteter de ønsker å drive med. Innebandy, fotball, håndball, basketball eller turn. Mulighetene er mange, forteller Remi Brodal, lederen i Odal Rockeklubb.

Ungdommen er ofte sultne etter skoledagen og setter pris på sunn mat og frukt før de begynner med forskjellige aktiviteter, smiler Tove Løkken Brodal og Remi Brodal fra i Odal Rockeklubb, mens de smører skiver og kutter frukt.

 Pulserende aktivitetstilbud med bredde – av og for ungdom

– Åpen hall skal være et tilbud for ungdom som ønsker et uforpliktende og gratis møtested med en aktivitets-flate, hvor det kan skapes et pulserende aktivitetstilbud med bredde – av og for ungdom, forteller Alexander Halland, kultur og idrettsansvarlig i Nord-Odal kommune.

F.v. Idrettsrådgiver i Kongsvingerregionen, Ingunn Fossmellem, Alexander Halland, Kultur og idrett i Nord-Odal kommune, Odal Rockeklubb med Remi Brodal, Tove Løkken Brodal og Runa Nordli Bergseteren.

Med god hjelp av idrettsrådgiver i Kongsvingerregionen, Ingunn Fossmellem som har kommet opp med mange gode innspill til åpen hall konseptet og sammen med frivillige fra Odal Rockeklubb har vi fått til et velfungerende og sosialt aktivitetstilbud for ungdommen, konkluder Alexander.

Målet med åpen hall

– Målet med åpen hall er at det skal være fri aktivitet for ungdom uten at det nødvendigvis skal presteres noe, og siden vi startet den 7. november synes jeg vi har fått til nettopp dette, sier Tove.

– Ungdommene styrer selv aktivitetene, men det er voksne ansvarlige til stede i hallen for å sette i gang aktiviteter, sørge for at alle får gjøre noe de har lyst til og hjelper til med organisering og lignende, legger Remi til.

– Jeg synes det er kjempe positivt at noen legger til rette for at vi bare kan komme for å treffe andre, spise litt og hygge oss, sier Lyder i 9.trinn. Her Sammen med Thea i 8. klasse.

– Det er gøy at vi kan velge å gjøre noen aktiviteter hvis vi ønsker det; eller vi kan rett og slett bare komme for å treffe andre, smiler Thea i 8. trinn.

En gratis, rusfri, sosial og uorganisert møteplass med transport hjem

Det er også gjort avtale med nettbuss, slik at elevene kan ta bussen som går 15.40 eller 16.40 fra Mo senteret, og det er det mange som benytter seg av.

Tilbudet er en gratis, rusfri, sosial og uorganisert møteplass for ungdom i ungdomsskolealder og i Nord-Odal startet tilbudet opp på nyåret onsdag den 9. januar og fortsetter utover våren.