Inspirerende samarbeid med arbeidslivet

  Annonse

   

  Nord-Odal ungdomsskole har i samarbeid med Mapei AS utformet et undervisningsopplegg med temaet geometri og forrige uke var 9.klasse på bedriftsbesøk og lærte om plantegninger og hvordan man støper komponenter i betong.

  — Kunnskap og opplæring er viktige satsingsområder for Mapei AS og vi ønsker å bidra til å forberede skoleelever på deltakelse i arbeids- og samfunnsliv , sier Tommy Øiungen i Mapei mens han rører i betongen til guttegruppa som skal støpe et BMW-skilt.

  — Og med dette geometri-prosjektet sørger vi samtidig for rekruttering til realfag, og det er viktig tilføyer Øiungen.

  Riktig form og målestokk

  Elevene har fått i oppgave å støpe en komponent som har et geometrisk ytre og et geometrisk hull. Komponenten skal heller ikke veie over 5kg. I løpet av prosjektet er elevene på besøk hos Mapei, de tegner plantegninger med riktig form og målestokk før de støper komponentene i riktig størrelse i betong sammen med kyndig veiledning fra ansatte på Mapei.

  — Det er tredje året på rad Nord-Odal ungdomsskole gjennomfører dette prosjektet og når komponentene har herdet ferdig limes de opp på nordveggen av skolen så alle kan se og det er litt stas, sier Thorstein Thonander, adjunkt ved Nord-Odal ungdomsskole. 

  Lektor2 – Samarbeid med arbeidslivet om undervisning i realfag

  — Lektor2 tilbyr økonomisk støtte til ungdomsskolen ønsker med det å involvere fagpersoner fra arbeidslivet i realfagundervisningen. Så i samarbeid med Mapei har Nord-Odal ungdomsskole utviklet inspirerende og læreplanrettede undervisningsopplegg med fokus på anvendelse av realfag, sier Thonander.

  Mapei AS er opptatt av å gi noe tilbake til lokalsamfunnet

  — Mapei har et nært samarbeid med skolene i Glåmdalsregionen gjennom partnerskapsavtaler med Sentrum videregående skole, Øvrebyen videregående skole, Skarnes videregående skole og Nord-Odal ungdomsskole, sier Eugen Amandus Øiongen fra Mapei.

  — Og ungdommen synes det er interessant å bli kjent med firmaet, som faktisk er et av verdens største konsern i vår bransje med ansatte i over 80 land i alle verdensdeler. Mapei har 28 forskningssentra hvorav ett er hos Mapei i Nord-Odal, og vi ser at samarbeidet øker elevenes interesse og motivasjon for realfag, og det er målet, føyer Amadeus Øiungen til.

  • LES MER om Mapei AS

  — Dette har vært og er et givende og morsomt prosjekt som mange av elevene har satt stor pris på, sier Karoline på 9.trinn ved Nord-Odal ungdomsskole.


  Karoline og Elise Karoline skaper en ananas av betong Olev som skal støpe en banjo får god hjelp av Eugen Amandus Øiongen fra Mapei Alle forberedelser blir gjort i klasserommet på sløyden Morgan, Håkon og Sigurd støper BMW-skilt Kyndig veiledning fra Tommy i Mapei Den berømte nordveggen på Nord-Odal ungdomsskole