Gratulerer med kulturstipend!

  Annonse

   

  På 17.mai ble det delt ut to kulturstipender i Sør-Odal, disse gikk til talentene Elise McKinlay og Åshild Tovseth Vatne. Elise McKinlay

  Elise McKinlay er 14 år, fra Disenå, og går i 8.klasse på Sør-Odal Ungdomsskole. Elise har talent for sykling og legger ned mye tid i målbevisst trening. Det siste året har hun trent over 400 timer med tett oppfølging. Hun har oppnådd svært gode resultater. I 2017 fikk hun blant annet disse resultatene:

  1. 1.plass i Ungdomsmesterskap/Norgesmesterskap rundbane.
  2. 2. plass på Ungdomsbirken i aldersbestemte klasser.
  3. 1. plass på Stomperudrittet som også var Regionmesterskap/ Norgescupritt.

  Hun vant også Dølisjøen rundt i sin klasse.

  For å kunne fortsette denne gode utviklingen er hun avhengig av godkjent sykkel som må vedlikeholdes, og det påløper kostnader til klær personlig utstyr, forsikringer deltakergebyr og mye annet. Et kulturstipend kommer derfor veldig godt med.

  Åshild Tovseth satser stort på skyting

  Åshild Tovseth Vatne 18 år fra Skarnes. Hun går andre året på skyte-linjen ved Norges Toppidrettsgymnas. Hun satser stort på skyting og deltok i 2017 på 165 skytestevner. Hun skyter både med fin-kaliber og grov-kaliber. Hun konkurrerer både i Det Frivillige Skyttervesens program (Det vi kjenner gjennom lokale skytterlag), og i Internasjonale program i rifleskyting. Åshild har oppnådd svært gode resultater så langt, bla NM sølv på ½ match 300m, og 5.plass på landsskytterstevnet på Lesja i 2015 med 350 poeng (bare tiere)

  Hun sier: «Mitt mål er å bli best mulig innen rifleskyting med disiplinene: – luftgevær 10 m – matchvåpen 50 m på øvelsene 60 skudd liggende, 1/1-match som er 40 skudd knestående, 40 skudd liggende og 40 skudd stående.»

  Vi ønsker disse talentene lykke til videre!

  Åshild Tovseth satser stort på skyting og mottok kulturstipend av ordfører Knut Hvithammer i idrettshallen på Skarnes på 17.mai. Gratulerer!