Kos med lamunger i blomsterenga i sommer

  Kira koste seg lamungene Pelle og Tiril i blomsterenga på Melgardsbrua besøksgård i går og ekstra stas var det å få holde en nyfødt kylling.

  Annonse

  —  Åååååå sååååååå søt og myk, stråler Kira Mae Tomren Wootton (9) som får holde en kylling som ble født på Melgardsbrua bare kort tid før hun kom til gården i går.

  — Kyllingen er to timer gammel, forteller Mette Krybelsrud som bor på Melgardsbrua.

  – Jeg kjenner hjertet til kylling banke, sier Kira.

  Hos Mette og Jan Kåre Krybelsrud på Slåstad får du hilse på sauer, griser, geiter, minihester, kuer, kaniner, høner, haner, moskusender, gullfasaner og Eselet Lisa i sommer.

  Mette, hanen Thomas og Kira

  Populær besøksgård

  Tunet med det røde huset i skogen og en liten låve fra 1711, har både en ro og mange hyggelige gårdsaktiviteter som mange har oppdaget. I fjor sommer prøvde Mette og Jan Kåre seg på åpen gård to helger og det ble en stor suksess.
  Allerede første dagen dukket det opp 70 besøkende til tross for at regnet hølja ned. Den andre søndagen med åpen gård var det spådd strålende sol, så da forberedte gårdeierne seg med å lage litt ekstra vaffelrøre. Det gjorde de smart i, for da dukket det opp over 200 gjester som ville klappe dyr, drikke kaffe og spise vafler på trappa.

  Kira sammen med sprettende og nysgjerrige killinger.

  — Vi har det så godt her på tunet, både dyra og vi, og alt det fine vi opplever sammen med dem ønsker vi at andre også skal få oppleve, sier Mette mens hun klør eselet Lisa bak ørene.

  — Mette titter bort på Kira som klapper en minihest, så sier hun, skal vi gå å hilse på lamungene, kanskje du har lyst til å holde en?

  — Ja! Kan jeg virkelig få ha en lamunge i fanget, smiler Kira og tripper rundt i gresset.

  Dyra på Melgardsbrua får massevis av kos og stell og det merker barn godt når de er i får være i nærheten av dyrene. Når dyra er harmoniske så blir man selv harmonisk.

  — Mette danderer et pledd midt ute i blomsterenga så Kira kan sitte ned og kose med lamungene Pelle og Tiril. Mens Tiril lå i fanget sovnet hun, det gjorde inntrykk på niåringen.

  Lamungen Tiril og Kira i enga.

  Besøkende fra fjern og nær

  — I fjor kom det både innbyggere og hyttegjester fra hele regionen. Det kom også mange som var på dagstur fra Hamar og Oslo omegn. Flere kom faktisk begge helgene vi hadde åpent, smiler Mette.

  Det blir selvsagt åpen kafé i år også, med kortreist mat og om man vil ligge i gresset med egen medbrakt niste så kan man det.

  — Vi gleder oss til flere åpne dager i sommer og alle er hjertelige velkommen til å ta seg turen, roe helt ned, klappe dyr og kose seg på tunet hos oss, sier Mette på vegne av henne selv og mannen Jan Kåre.

  Image may contain: one or more people and outdoor
  Jan Kåre gir minihesten og eselet den daglige klemmen.

  Åpne dager i sommer

  Søndag 7. juli kl 11.00 til 16.00
  Søndag 22. juli kl 11.00 til 16.00
  Søndag 4. august kl 11.00 til 16.00
  Søndag 18. august kl 11.00 til 16.00

  Drop-in dag: onsdager i hele juli + 7. august og 14.august kl 11- 16. Ellers etter avtale.