Livet på Melgardsbrua

  Annonse

  Lyst til å besøke dyr i sommer? Nå har Melgardsbrua gård sluppet datoene for åpne dager i sommer med masse aktiviteter du kan glede deg til!

  — Rapp, rapp, rapp!

  Det er lyden av endene som ønsker deg velkommen når du går inn grinda på Melgardsbrua besøksgård. På tunet hos Mette og Jan Kåre Krybelsrud vrimler det av dyr av alle slag i skjønn harmoni, her finnes sauer, geiter, hester, kalver, esler, kaniner, høner, haner, moskusender og gullfasaner som du kan klappe og kose med.

  Populær besøksgård

  Tunet med det røde huset i skogen og en liten låve fra 1711, har en ro mange søker etter. Man hører dyra som spiser og koser seg, ellers er det ikke en lyd. På Melgardsbrua står tiden stille.

  — Vi har det så godt her på tunet, både dyra og vi, og dette ønsker vi at andre også skal få oppleve. Så i fjor sommer åpnet vi opp for åpen gård og ville teste ut to lørdager for å se an responsen, og respons det ble det i aller høyeste grad, forteller Mette.

  Den første lørdagen var det sprutregn og da kom det 70 besøkende. Neste lørdag var det spådd strålende sol, så de forberedte seg med å lage litt ekstra vaffelrøre og det var nok smart, for da kom det 200 gjester på gårdsbesøk denne sommerdagen.

  — Det kom reisende fra Oslo og Hamar, og hyttegjester fra hele regionen. Flere kom faktisk begge helgene, så det gikk over all forventning. Gjett om vi gleder oss til sommeren nå, forteller Jan Kåre fornøyd og røper at til våren kommer det også lam og grisunger.

  Runderidning og tur med geit

  — Vi har islandshester, fjording og shetlandsponnier, så til sommeren vil vi tilby runde-ridning for barna. Geitebukken vår, Kjekken, driver også og lærer seg å dra tralle, så kanskje barna kan oppleve å bli kjørt rundt i en geit-doning også, smiler Mette. Det blir selvsagt åpen kafé med kortreist mat og om man vil ligge i gresset med egen medbrakt niste så kan man det.

  Lave skuldre & pelsterapi

  Dyra på Melgardsbrua får massevis av stell og kos til daglig, og det merker barn og voksne raskt når de er i nærheten av dem og får klappe, stelle og strigle. De er fredelige og da blir man selv fredelig.

  — Det tror jeg mange har litt godt av i dag, ta seg tida til å roe helt ned, klappe dyr og kose seg på tunet. Og det er alle hjertelige velkommen til hos oss i sommer, sier Mette.

  Åpne dager 2018

  Søndag 17. Juni kl 11 – 16
  Søndag 08. juli kl 11 – 16
  Søndag 22. Juli kl 11-16
  Søndag 12. August kl 11-16
  Søndag 09. September kl 11-16
  Søndag 30. September kl 11-16