Drømmenatt i tretoppene

  Annonse

  I Trollhetta-tretopphytte bor du blant fuglene i toppen av et tre – med fugleperspektiv over hele Storsjøen.

  Utenfor tretopphytta sitter toppmeisen og spiser fuglefrø og på nærmeste tre hopper to ekorn. Når du overnatter i en tretopphytte i skogen til Østby gård på Oppstad bor du midt i dyreriket.

  — Vælkømmin til Østby, sier Turid Åsum som eier tretopphytta. Og med et bredt smil viser hun veien bort til skogen hvor hytta ligger. Inne i hytta hiver hun i en pinne til i ovnen og overleverer nøklene.

  Villmarken rett utenfor

  Tretopphytta har store vinduer så man får følelsen av å være midt i trærne og alle detaljene er villmarks inspirert, genuint gjennomført!

  Man kan virkelig føle villmarken tett på kroppen når man er ute på terrassen, det hviner i vinden og man kjenner at man er åtte meter oppe i lufta når trærne svaier fra side til side. Samtidig finner du også en helt spesiell ro så høyt oppe mellom tretoppene. En total ro, i ett med naturen. Stillheten og vinden som suser samtidig er balsam for sjela.

  — Kos døkk glugg, roper Turid og vinker i det hun suser av gårde på sparken sin. Så er man på egenhånd og eventyret starter.

  Hytta svever åtte meter over bakken med storslått utsikt over Storsjøen. Og med sine knappe 30 meter ned til sjøen er Østby-tretopphytte en bortgjemt perle.

  Det er varmet opp når man kommer og inne er det både strøm og peis. Vann har man på vannkanner og parkere gjør du rett utenfor. Trollhetta som hytta heter er rett og slett luksus i et tre. Med syv sengeplasser og hems trenger du bare ta med deg mat og sengetøy, resten finnes der.

  Fugletitting og bålkos

  Det er en helt spesiell opplevelse og bare være i og ute på terrassen på tretopphytta. Vil du se nærmere på fuglene finner du kikkert og fuglhåndbok på hytta og du kan sette deg godt til rette med et mykt pledd og studere fugler og dyreliv på nært hold.

  Ute på terrassen er det også en bålpanne – så du virkelig kommer i rette tretopp-stemmingen.

  Det er nok å finne på rundt hytta som ligger i et vakkert og spennende skogsterreng. Turterrenget har stier og skogsbilveier rett ved og man kan pilke, gå på ski eller bruke akebrettene og sparken som tilhører hytta. Om sommeren kan man bade, fiske, sykle eller gå turer i de vakre omgivelsene.

  Våkne til ekorn i vinduet

  Etter en god natts søvn i myke senger og luftige dyner våkner man til fuglekvitter rett utenfor vinduet. Og er man heldig sitter ekornet og titter inn vinduet og spretter rundt på taket i det du slår opp øyne.

  En natt i tretopphytte glemmer du aldri. Man vil bare tilbake å dele opplevelsen med flere. Og det å gi bort en natt i tretopphytte som gave til noen du er glad i vil nok henge høyt – bokstavelig talt.