Sør-Odal kommune inviterte til åpen kveld om Glommasvingen skole i går kveld den 9. april. Og engasjementet var stort for en skoleomvisning med VR-briller.
— Det er så spennende! smiler skolestarteren Charlotte Olsrud mens hun ser på film av den nye skolen på storskjerm på biblioteket i går ettermiddag.
Glommasvingen skole-modellen er det første VR-prosjektet som tilgjengeliggjøres for innbyggerne, og er utarbeidet av GIS-koordinator Kay Henning Kleverud som var tilstede for å bistå i forhold til VR-presentasjonen av Glommasvingen skole i går ettermiddag.
Det var mange elever, foreldre, besteforeldre og lærere som tok seg turen til biblioteket i Sør-Odal rådhus på Skarnes for en omvisning i den nye skolen.
— Her blir det gøy!
— Nå vet jeg hvordan garderoben hvor jeg skal henge fra meg klærne mine ser ut, klasserommet mitt, hvordan teatersalen er og det store skolekjøkkenet, sier Charlotte.
Alt er ganske stort i forhold til Ullern skole hvor storesøsteren Pernille Olsrud går nå synes Charlotte og ser bort på mamma, Linda Olsrud.
— Ja, det blir spennende for oss alle dette her Charlotte, sier Linda og stryker datteren på hodet.
At barna nå får se og lære mer om skolen sin i god tid før den står ferdig skaper trygghet og et stort engasjement
— At barna nå får se og lære mer om skolen sin i god tid før den står ferdig skaper en trygghet og et stort engasjement ser vi her nå, sier hun.
- LES MER OM Fremtidens skole i Sør-Odal
God plass til å leke!
— Det ser så grønt og fint ut på filmen. Det er veldig god plass til å leke! Det er åtteåringen fornøyd med.
Pernille ser kantina som ligger i tilknytning til den nye og eksisterende idrettshallen.
— Her kan jeg spise noe godt når jeg blir sulten før trening, kanskje sunne vafler?
Fikk en WOW-opplevelse
Teknisk enhet i Sør-Odal kommune har tatt i bruk VR-teknologi og enheten er nå ledende i regionen på kunstig virkelighet/virtual reality.
— Særlig mange lærere fikk en skikkelig WOW-opplevelse når de tok på seg VR-brillene og fikk omvisningen, det er en virkelig stor forskjell å se på tegninger og oppleve det virtuelt, sier Kay.
Når en hadde på seg VR-briller kunne resten av publikum se på PC-skjermene hvor i lokalene man var. Det var også laget en film som gikk på lerret så alle framtidige brukere kunne få se og lære mer om skolen før den står ferdig til skolestart til høsten.
Prosjektleder Ole Gunnar Holen var tilstede i løpet av dagen for å fortelle om skolen og skolebygget. Det var også satt opp en skjerm som viste bilder tatt med byggekameraet som følger utviklingen av Glommasvingen skole og masse brosjyrer, kart og modeller var tilgjengelig for alle.