Er du en kløpper i bondesjakk? Så kan du glede deg til høsten for da braker det løs med NM i bondesjakk på Slobrua.

Annonse

Bernt Olav Neskvern i Skarnes Event, Jan Arne Broen i Sør-Odal Bondelag og Ulf Ingen Vien ved Slobrua Gjestegård har gått sammen om å skape et heldags arrangement rundt sjakkturneringen som arrangeres lørdag 26. oktober på gjestegården.

Pådriverne belyser at de har lyst til å prøve ut noe som ikke har vært gjort før her i bygda.

— Vi ønsker å bringe noe nytt til Odalen!

Fem på rad – turnering

— Mange er vant til tre på rad, men for de som er taktikere blir det for enkelt, så vi går for fem på rad, forteller Jan Arne Broen .

Reglene er enkle, den første som får fem på rad vertikalt, horisontalt eller diagonalt har vunnet omgangen. Og hvis ingen av spillerne får fem på rad blir det uavgjort (remi).

Bondelaget mot Skarnes Event måtte prøvekjøre en runde med fem på rad.

Deltakerne deles inn i puljer på fire som spiller en runde hver med hverandre. De to med flest seire går videre til neste runde. Det blir både kvartfinaler og semifinaler som spilles etter cup-prinsippet. Så her blir det action!

— Vi jobber med å få tak i litt jeve premier til Norges mesterskapet, smiler Neskvern.

Høsttakkefest med kortreist mat

— For oss bønder er det viktig å ha noe å se fram til etter innhøstingen. Så en bondesjakk turnering med påfølgende bankett blir virkelig noe å glede seg til, forteller Jan Arne, på vegne av Bondelaget.

De tre arrangørene bobler over av ideer til noe helt nytt i og for bygda og tilreisende.

Kortreist høst-mat står på menyen og på kvelden blir det live band som kan spille opp til en skikkelig høsttakkefest.

Nedre aldersgrense for turneringene som vil foregå på dagtid vil være 12 år med hensyn til regler rundt å delta i konkurranser.