Barnehagedagen 2018 – La meg skape!

  Annonse

  I 2018 arrangeres Barnehagedagen tirsdag 13. mars under slagordet: «La meg skape!» Og i Ullern barnehage feiret de med brask og bram! Tema er barnehagens arbeid med kunst, kultur og kreativitet under slagordet: «La meg skape!»

  Barna i Ullern barnehage tok de barnehagedagen til nye høyder i dag!
  Når Ullern barnehage har barnehagedag med store og små, så gjør de det virkelig med stil.

  Kåre Tveter, Svalbard og Hawaii

  Barna hadde skapt spennende og kunstneriske opplevelser i og med rommene. Storebarnsavdelingen Furustubben hadde skapt et Svalbard-rom med en vinkling mot Kåre Tveters kunst som de har arbeidet med hele dette barnehageåret og mellomavdelingen Rognebæra hadde skapt et Hawaii-rom.

  Inne på storebarnsavdelingen har barna på seg lue og votter for rommene har de skapt om til Svalbard. Det er bilder av isbjørner og snø overalt og i taket henger det lange istapper. Det er liksom glatt og kaldt inne så barna sklir rundt, hopper og faller.

  — Vet du hvorfor de har gjerde rundt barnehagen på Svalbard? Fordi de har isbjørn rett utafor! Forteller barna spente mens de klorer i lufta som isbjørner.

  Det er også isbjørner inne i barnehagen, de er utkedd i store pels-pledd spent fast på ryggen og med høye brøl setter de den rette stemningen inne i det kalde nord.

  — Vi har isbjørn innenfor gjerne vi, se ut av vinduet! Barna peker, og der, rett utenfor sover en kjempe isbjørn laget av snø.

  Barnehagedagen 2018

  Barnehagedagen markeres i mars hvert år, og det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager (FUB) som sammen står bak markeringen.
  Formålet er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen.

  Hvorfor er kunst, kultur og kreativitet valgt som tema? 
  Kreativitet fremmer nysgjerrighet og læring og gir barn varierte måter å sanse, oppleve og uttrykke seg på.

  Aloha!

  I Ullern barnehage har de valgt å kjenne på sansene ved å gå fra kaldt til varmt klima, innbakt i kunst, musikk og farger.

  — Nå må dere ta av dere luer og votter, for nå skal vi reise til Hawaii! Sier en av de voksne og barna stiller seg raskt opp for å dra av sted.

  På mellomavdelingen har Rognebæra skapt et tropisk Hawaii-rom med solsenger, parasoller og badebasseng – og i Hulahula-baren får barna smoothies.

  — Etterpå skal vi spise Hawaii-pizza! Roper barna og så hopper de oppi bassenget.

  En ting som er sikkert er at barna i Ullern har helt klart fått erfare at deres initiativ og tanker kan føre til utvikling av noe helt nytt. Og at kunst og håndverk er både kreativt og praktisk, og det bidrar til å knytte sammen kulturarv, tradisjoner og nyskaping.