Telenor Arena fylles opp med 16 000 publikummere på lørdag og 300 av dem er fra Odalen. De skal heie på sangtalentet Fredrik Amadeus Sannerud og det er på lørdag det virkelig gjelder å stemme.

Hvordan har du det nå bare noen dager før MGP junior-finalen?
Annonse

— Det er spennende, men jeg er rolig og klar, sier Fredrik Amadeus Sannerud, sangtalentet fra Garvik som lever urbant på et hotell midt i hovedstaden kun dager før finalen i MGP junior.

— I går hadde jeg min første sangprøve i Telenor Arena hvor jeg lærte hvilket kamera jeg skal se i når og hvordan rette blikket utover arenaen.

— Jeg synes det gikk veldig bra, sier den rolige 12-åringen som har beina godt planta på jorda midt oppe i MGP sirkuset.

Hadde du sett for deg dette eventyret for et år siden?

— Nei, det hadde ikke, men jeg har jobba hardt og målretta for å få det til og nå er jeg er ydmyk og takknemlig for å ha kommet så langt.

Hvordan er øvingsdagene for deg nå rett før?

— Jeg har prøver både torsdag og fredag og så har en generalprøve på lørdag formiddag før finalen lørdag kveld. Og mellom sangprøvene er det intervjuer med NRK og andre, så dagene går fort her i storbyen.

Har du blitt godt kjent med de andre finalistene?

— Å ja, vi er en veldig fin gjeng! Vi ble særlig godt kjent med hverandre under MGP leirskolen i Trondheim. Der lagde vi musikkvideoer, fikk høre den instrumentale delen til sangene våre og hadde det utrolig kjekt! smiler finalisten. Det er som er så flott ved å være sammen med disse fine menneskene er at vi er så like med nøyaktig den sammen interessen for musikk.

Er det vanskelig å konkurrere med noen du har blitt så godt kjent med?

— Vi tenker ikke så mye på at det er en konkurranse, vi føler oss alle som vinnere som få være med dette og vi er alle sammen veldig glade for å ha kommet så langt.

Hva tenker du om å synge foran 16 000 elleville publikummere i Telenor Arena?

— Jeg tenker ikke så fælt på det, når jeg står på scenen er jeg komfortabel og så har jeg øreplugger som gjør at jeg er helt i min egen boble egentlig.

Årets tema i MGP junior handler om å være god nok. Hva handler din sang om?

— Sangen min er på odøling og det synes noen er spenstig og det er jeg glad for å høre. Den handler rett og slett om å være en god venn og alt hva det innebærer.

Hva har du tenkt til å gjøre for å vinne?

—Jeg skal gi alt! Og resten er opp til de som stemmer på meg. Mange av de andre finalistene kommer fra store byer og jeg fra et lite sted, så nå håper jeg at folk stemmer på meg.

Har du blitt gjenkjent på gata eller andre steder?

— Nei ikke ute på gata, men danserne som danser for et par av de andre finalistene kjenner meg igjen, ler Fredrik.

Hva gleder du deg mest til på lørdag?

— Jeg gleder meg til å gi alt med sangen jeg har jobbet mye med og så gleder jeg meg veldig til å føle på stemningen i Telenor Arena og vite 300 av dem har tatt turen fra Odalen smiler finalisten bredt.