Barnehagenes kunstutstilling og lørdagskafé på rådhuset

  I morgen kommer tidligere president i Norsk fotballforbund NFF, Per Ravn Omdal som skal fortelle om NFF sitt engasjement i flyktningeleirer i Midtøsten med fokus på jentefotball til rådhuset i Sør-Odal.

  I morgen er det åpning av kunstutstilling laget av barnehagebarn i Sør-Odal på biblioteket og i kantina på rådhuset serveres det vafler og kaffe og tidligere president i Norsk fotballforbund NFF, Per Ravn Omdal kommer.

  Annonse

  Arrangementet er i regi av Kvinnenettverket i Sør-Odal i samarbeid med biblioteket og innvandrerne som står for servering av nystekte vafler, kaffe og saft.

  — Vi gleder oss alltid til en stemningsfylt lørdagskafé, men i morgen er det også kunstutstilling av alle barnehagebarn i Sør-Odal kommune og så får vi besøk av tidligere president i Norsk fotballforbund NFF, Per Ravn Omdal som skal fortelle om NFF sitt engasjement i flyktningeleirer i Midtøsten med fokus på jentefotball, sier en engasjert Kari Hov Brøderud i Kvinnenettverket i Sør-Odal.

  — Dette er et veldig spennende prosjekt som omhandler rekruttering av kvinnelige fotballtrenere og jentespillere 6 til 12 år, og nå kommer han til rådhuset for å dele med oss, det er veldig positivt, legger hun til.

  Integrering og medmenneskelighet

  — En gang i måneden arrangeres det er lørdagskafé når biblioteket har lørdags-åpent og her er målet å prate med så mange som mulig. Vi setter sammen bord og vi snakker norsk med alle for å bli bedre kjent, forteller Kari Hov Brøderud i Kvinnenettverket i Sør-Odal.

  — Vi ønsker alle inn i en større helhet, i denne sammenhengen å gjøre innvandrere og deres barn til en del av den større helheten av samfunnet vårt i Odalen, sier Brøderud.

  — Vi er alle frivillige som tar integrering på alvor og i kvinnenettverket legger vi hovedvekt på kvinner og barn. Vi representerer Sanitetsforeningen, Soroptimistklubben, Frivillighetssentralen, kirken og andre frivillige og sammen har vi holdt temakvelder, lørdagskafé, arrangementer og utflukter i over seks år.

  Temadager og sosiale utflukter

  — I høst har vi hatt tur til Trondsbu skihytte med venner fra Syria, Somalia, Sudan og Eritrea. Dette var et samarbeid med Slåstad idrettslag og vi hadde en flott høstdag med ivrige bærplukkere, natursti og et lite hundekurs. Og på turen ned stoppet vi ved Melgårdsbrua og fikk hilse på alle dyrene, og ikke minst en liten ridetur, det falt virkelig i smak!

  I sommer sommer hadde vi grillfest på Slobrua, Framlaget har hatt med barna på Tusenfryd og til Kongsvinger svømmehall og så har de badet i Nes svømmehall. I desember skal vi ha juleverksted i samarbeid med Solbakken folkehøyskole og det arrangeres svømmekurs med hjelp fra Odals svømmeklubb jevnlig.

  Omsorgsfulle damer med store hjerter

  — Det ligger en del arbeid bak slik organisering, men å se glade barn ha det gøy, gir glede og takknemlighet for at det blir lagt til rette for slike dager, forteller ildsjelen.

  Det er temakvelder en gang i måneden med temaer som; første dag og uke i Norge som innvandrer, helse-temaer, om å kle seg etter vær og sesong, helsestasjonen har informert om temaer rundt kvinne-helse og vi har hatt temakvelder sammen med NAV.

  — På lørdagskafé snakker vi sammen på tvers av kulturer og sammen lærer vi mye om hverandre. Vi snakker om samfunn, verdier, om muligheter, nåtid og fremtid, og ikke minst har vi det utrolig hyggelig sammen i felleskap!

  — Vi ønsker alle velkommen til lørdagskafé, foredrag og kunstutstilling 3. november klokken 11.00-14.00, smiler Brøderud.