400 odølinger på festivalen «Musikk ved Glomma»

yktige Jenny Aalborg er et stort musikktalent utenom det vanlige som sjarmerte og imponerte alle de over 50 fremmøtte på minikonsert hos en av festivalens samarbeidspartnere, Lilleseth Kjetting. Minikonserten var et av seks forskjellige arrangementer under festivalen.

Festivalen «Musikk ved Glomma» ble arrangert for første gang i år og ble en stor suksess med nærmere 400 som overvar festivalens seks ulike arrangement i perioden 18.-22. oktober.

Annonse

Det ble en flott start på «Musikk ved Glomma» med Kulturskolens intimkonsert på Sør-Odal bibliotek torsdag kveld. Mange av kulturskolens unge utøvere fikk framført sine musikkstykker for de nærmere 40 frammøtte.

— Kulturlivet i Odalen har en flott framtid med disse unge utøverne med sine dyktige lærere, sier bidragsyter til den vellykkede festivalen, Vidar Holstad.

— «Musikk ved Glomma» fortsatte fredag ettermiddag med en spennende «minikonsert» i Lilleseth kjetting sine lokaler med fiolinisten Jenny Aalborg. Den talentfulle, unge folkemusikeren har gått fra å være talentfull til å bli en svært dyktig musiker med en utrolig flott formidlingsevne. Over 50 personer overvar den utrolig flotte konserten i kjettingfabrikkens lokaler, forteller Holstad entusiastisk.

«Musikk ved Glomma» sin åpningskonsert fredag kveld trakk fullt hus på Skogtun. Ordfører Knut Hvithammer foretok den offisielle åpningen av festivalen. «Festivalgeneral» Geir Henning Braaten stod for kveldens store klaverkonsert der han framførte verker av Franz Liszt, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Edvard Grieg og ikke minst av Sør-Odølingen Fridthjof Kristoffersen.

Kunstuttrykk av en helt en helt ny dimensjon

— På lørdag var det åpningen av Høstutstillingen 2018 ved Galleri Lyshusets låvegalleri, et arrangement som trakk over 80 besøkende. Det ble en flott åpning med en cellokonsert med Ellen Flesjø. Varaordfører Heidi Hitland foretok åpningen av utstillingen med Svalbard-bilder av Kåre Tveter og Svalbard – inspirerte smykker og bilder av Mari Lilleberre. Kunstneren Ole Gunnar Tollhaug overrakte til Galleri Lyshuset et flott portrettbilde av Kåre Tveter, forteller Holstad.

Søndag kveld ble det en utrolig flott konsert i Strøm kirke. Her ble det fremført 2 Bach-kantater og et spennende verk av Ulf Nilsen. Strøm vokal ensemble, Holberg Barokk og solister ga de mange frammøtte en opplevelse utenom det vanlige. Dirigent var Kristin Nesse og ved pianoet satt Geir Henning Braaten.

Festivalen «Musikk ved Glomma» ble avsluttet mandag kveld i Sør-Odal bibliotek med Hans Børli og klassisk musikk.
Samspillet mellom Sverre Eier som leste dikt og Geir Henning Braaten som spilte klaver, ga Børli sine dikt en helt ny dimensjon. Over 60 personer hadde møtt opp i Sør-Odal bibliotek på festivalens siste dag.

Planleggingen for neste festival er allerede i gang

— «Musikk ved Glomma» har vært en stor suksess med stor deltakelse på alle seks arrangementene. Vi ønsker alle tilbake neste år og ny festival for klassisk musikk. Festivalen «Musikk ved Glomma» neste år arrangeres i perioden 17.10. – 20.10.2019, melder Holstad.

— Det blir minst en like flott festival neste år. Planleggingen har allerede startet, smiler han fornøyd.

Første konsert under «Musikk ved Glomma» var kulturskolens intimkonsert på biblioteket. Mange flinke unge og godt oppmøte! Geir Henning Braaten spilte for full sal på Skogtun under den offisielle åpningen av festivalen. Her er han midt i et av Edvard Griegs lyriske stykker. Ellen Margrete Flesjø under åpning av høstutstillingen på Låvegalleriet, Galleri Lyshuset. Utradisjonelt, men velegnet scene for Jenny Aalborg som spilte i lokalene til Lilleseth kjetting. Kulturskolen på Sør-Odal bibliotek Tema for årets høstutstilling er «Svalbard» med bilder og smykker av Mari Lilleberre og Svalbardmotiver av Kåre Tveter. Varaordfører, Heidi Hitland, åpnet minikonserten med Jenny Aalborg. Over 50 personer overvar den utrolig flotte konserten i kjettingfabrikkens lokaler som var et av innslagene under festivalen.