BUA Sør-Odal hadde 2167 utlån fordelt på 11 måneder i fjor og hittil i år har det vært 765 utlån. BUA på Skarnes har vært på topp 10 utlånstoppen blant 75 BUA ordninger i Norge fem ganger og flere og flere låner fritidsutstyr.

Annonse

– Gratulerer med dagen, sier ordfører i Sør-Odal, Knut Hvithammer og gir prosjektleder for BUA Sør-Odal, Knut Hauger, et godt håndtrykk i det han kommer inn i BUA som er pyntet med flagg og girlandere i anledning 1 års dagen.

Ingvild Vesli, frivillig i BUA rekker ordføreren et stykke bursdagskake og Kåre Holmen kommer med en kaffekopp.

– Jeg er virkelig stolt av hva dere har fått til, smiler Hvithammer.

Grunntanken til BUA er at tilbudet er til alle og det har dere fått til takket være innsatsen dere legger ned, sier ordføreren og klapper samtlige av de frivillige på skuldra.

1 årsdagen i går ble feiret med flagg, girlandere og kake til alle. F.v. Tom Lysaker, Øyvind Wold, Oddvar Grøteig, Ingvild Vestli, Arne Rolf Vestli, Knut Hauger, Kåre Holmen, Heidi Hitland, Knut Hvithammer, Svein Thorset og Hanne Aanstad.

BUA er for alle og nå vet snart alle det

– Et år har gått så utrolig fort og for litt over et år siden drev vi og malte lokalene i BUA-fargene og var så spente på om konseptet ville slå an, smiler prosjektlederen.

– Og det har vi sett i det fulle i løpet av 2018, at denne type utlånsordning av fritidsutstyr er noe bygda bruker og setter pris på.

Underveis har det blitt gjort grundig markedsføringens tiltak og med god publisitet i lokalavisa og god kontakt med bærekraft partnere fra næringslivet har informasjonen om BUA nådd ut til bygda.

– Nå ser vi at det er enda en økning i utlån, BUA har blitt kjent i bygda og flere og flere benytter seg av ordningen. Det er positivt både i helseaspekt sammenheng og ikke minst er det et viktig miljøtiltak med hensyn til gjenbruk, sier Knut.

Flott kake til alle som kom innom for å låne og i anledning dagen.

Frivillige jobber for at alle kan være i aktivitet

– Vi er åtte frivillige som jobber på BUA tirsdager og torsdager når vi holder åpent. Da hjelper alle til med å finne riktig utstyr og størrelser til de som skal låne.

– Det er såpass trøkk her at vi har ikke mulighet til å registrere fortløpende, det må vi ta etter stengetid, ler friluftsmannen, Svein Thorset som har vært med som frivillig alle dager siden oppstart, det vil si, 104 tirsdager og torsdager det smiler han.

Har doblet utstyrspakken siden i fjor

– 2167 utlån fordelt på 328 registrerte låntakere hvor det er foreldre som står registrert. Hvis vi også regner med barna som låner kan vi gange tallene med tre, forteller Svein.

– Vi åpnet på rett årstid i fjor, med masse snø og mange som ville ut å prøve vinterutstyr. Trenden har fortsatt og nå har vi doblet utstyrspakken siden i fjor nå. Samtidig ble sommerutstyret også godt brukt.

– Utlånsmessig ligger BUA Sør-Odal på 4. plass i landet, sier Svein.

Godt miljø på BUA

Frivillighets- og folkehelsekoordinator i Sør-Odal kommune, Hanne Aandstad som også er tilstede på bursdagen mener at Knut Hauger i sin stilling og alle de frivillige han har fått med seg til å jobbe på BUA, som liker å jobbe på BUA, er nøkkelen til suksessen BUA Sør-Odal har hatt.

– Uten de frivillige som gjør en så hederlig innsats og at de har en god dialog og et miljø her som smitter hadde vi ikke kommet dit vi er i dag.

Det rundt 75 BUA ordninger i Norge og BUA Sør-Odal har vært på topp 10 lista over utlån hele fem ganger.

– Med fem ganger på topp 10 i Norge blant BUA ordningene, forteller jo at vi treffer og det er veldig positivt for bygda vår, smiler Hanne.