Phillip Thollefsen (5) er plastpirat og jobber for å få miljøet rent. Under vårdugnaden på Skarnes i går ettemiddag var han på plast-tokt.

Annonse

I går, 29. april, var det vårdugnad på Skarnes i regi av handelstanden, kommunen og Skarnes grendeutvalg. Blant mange voksne som stilte opp, var det særlig en ung kar som utmerket seg i både alder og innsats. Det var plastpiraten Phillip på fem år.

— Alle som vil kan bli plastpirat og hjelpe miljøet, forteller Phillip fra Skarnes.

Plast Piratene er en nasjonal organisasjon som jobber for at hav, elver og sjøer skal komme på rett kjøl.

— Når jeg er ute som plastpirat bruker jeg en ryddeklype, sier han stolt og løfter klypa han plukker søppel og plast med opp i været klar for tokt.

— Om du bare plukker en liten ting, har du gjort en liten god gjerning, har han lært som plastpirat og det kan alle klare, sier femåringen.

— Å være plastpirat koster ingen ting annet enn litt innsats, sier pappa Robert Thollefsen og smiler til sønnen sin mens de viser fram flagget hvor det står Plast Piratene på.

Plastpiratene Phillip og pappa Robert.

Tanken til plastpiratene nasjonalt er ganske enkel. Vi vil ha rene hav, elver og sjøer og siden ikke folk gjør dette for oss, får vi brette opp armene og gjøre det sjæl!

— Kom igjen pirat, sier Phillip til pappaen og tar på seg arbeidshanskene og griper ryddeklypa. Nå må vi begynne å rydde!

Kaller seg elvepiratene

Far og sønn ble med i den nasjonale organisasjonen i våres og siden da har de ryddet i Åa fra Ringås og i Glomma. De har ryddet fra båten sin og fra strandkanten og de påpeker at det er virkelig mye søppel og særlig plast rundt oss.

— Det er ikke noe fint for dyra og heller ikke for oss mennesker, sier Phillip bestemt.

— Når pappa og jeg er ute på tokt med båten kaller vi oss elvepiratene, forteller den miljøengasjerte Skarnesgutten.

Mange med på vårdugnaden

Dugnadsånden var virkelig tilstede da det ble kostet, spylt, ryddet og pyntet under vårdugnaden i Skarnes sentrum i går ettermiddag.

— Snart er det både 17.mai og Skarnes dagene, så det er viktig at det er pent og trivelig i gatene våre mente dugnadsgjengen.

Etter en lang vinter blir det mye søppel, grus, rusk og rask, så i går ble det gjort pent og ryddig igjen takket være god innsats fra dugnadsgjengen.