Annonse

Åtte spennende minutter tok det å hale inn den rekordstore gjedda, som ifølge fiskeguide Raymond Lishaugen er den største som er tatt på 4 år. Vel ombord i båten kunne det konstateres at den var 115 cm lang og veide 11, 1 kg.

Storfangsten ble håndtert av Noah Jore Krokdal (14 år). Dette ble en helt spesiell gave. Fisketuren på Storsjøen var nemlig en del av konfirmasjonspresangen fra besteforeldrene, som også var med ombord. Noah og familien bor til vanlig i Lierskogen, og det var første gang de var i Odalen. Turen startet bra med flere småfisk, men det var selvfølgelig storfisken som ble tatt ikke alt for langt fra Sand, som fikk all oppmerksomhet.

Om det ble flere kilo gjeddekaker? Nei, dette var en «catch og release», og etter at de vitale målene var tatt, ble den sluppet ut i Storsjøen igjen. Etter en stund svømte den av gårde. Nå ligger den nok på lur i sivene igjen – klok av erfaring og muligvis litt vanskeligere å fange enn før den knyttet bekjentskap med Noah & co.

– Det var en flott opplevelse å være med Raymond på fiske. Vi har markedsført Storsjøen til venner og bekjente, forteller storfiskerens bestefar, Steinar Jore.

Familien Jore er ikke de eneste som har benyttet tilbudet. Raymod Lishaugen kan fortelle Odalsportalen at det har vært ekstremt populært med turer i sommer. Det er fortsatt mulig å ta kontakt med Odal Turist og Fritidsservice på telefon 481 05 694.