Den populære isfestivalen på Dølisjøen arrangeres for femte gang 19. januar og konseptet blir som tidligere år med løp, issklie, iskarusell, oppvarmet lavotelt med bålpanner og vafler.  Det blir også ‘’Aftersjess’’ med Nils O, ’a Anita å’n Øivind. 

Annonse

– I år arrangerer vi for femte gang og vi begynner å få litt rutiner vi som står sammen om å lage i stand is festivalen, sier daglig leder i Slåstad IL, Erland Nordsethmoen.

– Til sammen er det rundt 70 frivillige i sving som legger ned enormt mange dugnadstimer og herlig innsats, så jeg ønsker å rette en stor takk til dem, sier Erland.

 – Amund, Amund, Amund runget fra 57.000 tilskuere på Bislet stadion de to VM-dagene i februar 1981, når Amund Sjøbrend fra Slåstad ble verdensmester.

De legendariske 4-S-ene kommer

De fire «S»-ene er kallenavnet til en del av det norske skøytelandslaget som var på midten og slutten av 1970-årene og starten av 1980-årene, og det var de som oftest fikk representere Norge i internasjonale mesterskap. Løperne som fikk dette tilnavnet var: Kay Stenshjemmet, Jan Egil Storholt, Amund Sjøbrend, og Sten Stensen

De legendariske 4-S-ene var samlet på Dølisjøen i 2018. 19. januar 2019 samles de på isen igjen.

Ivrige ungdommer ved startstreken.

Ønske seg livlige heiagjenger på isen

– Tidligere år har vi hatt mange heiagjenger ute på isen som lager skikkelig stemning, så jeg inviterer folk til å komme å heie! Det blir jo ekstra begivenhetsrikt for løperne å konkurrere når de hører kubjeller, ompa og hornmusikk ute på isen, ler Erland.

  • Se hele programmet her 

Håper på internasjonal deltakelse

I flere av Amundløpene har vi hatt internasjonal deltakelse, Nederland har vært sterkt representert og det håper vi på i år også. Det som er praktisk nå er vi kan tilby dem å bo på Slobrua gjestegård med kort vei opp til sjøen.

Magisk vinterstemning under Amundløpet 2018.

Det blir samme konsept som tidligere. Med show av Kongsvinger kunstløp, Fredrik Amadeus Sannerud, som først var med i Melodi Grand Prix junior i høst, mottok Nord-Odal kommunes kulturstipend og Nordre Odalen kulturminnelags dialektpris i 2018 legger turen innom Dølisjøen for å synge. Det blir spektakulært lysshow med Heidi Tveter i spissen,  Marit Thoner tar seg av barna med massevis av lek og moro.
Det blir pølser, vafler, kaffe og kioskvarer i lavoteltet som vil være oppvarmet med varmluft og bålpanner.

Optimistisk til påmelding og deltakelse

– Takket være gode sponsorer så får vi dette til i år og, uten dem hadde det ikke blitt noen isfestival, forteller Erland.

I fjor var det fullt på alle bord under pubkvelden med Øivind Roos, Anita og Nils som også kommer i år. De oppfordrer folk til å pugge Amundsangen, sier Erland som er optimistisk i forhold til påmeldingen til løpet.

Folk har vært tidlig ute med å melde seg på, tidligere enn andre år, så dette kan bli veldig bra, smiler Erland, primus motoren på Dølisjøen

Program

13:00 Åpning med Amundløpet 50 km.
13:00 Barnas aktiviteter starter.
15:00 Trimklasse starter.
16:00 Isdans.
Premieutdeling.
Sangopptreden v/Fredrik Amadeus Sannerud
Lysshow og fyrverkeri.
17:30 ‘’Aftersjess’’ Ølsalg i Lavvo’n åpner
18:30 4 ESS mot røkla. Kviss-hvem kan mest om skøyter?
19:30 Nils O. står opp me’a Anita å’n Øivind.
21:00 Kvelden avsluttes med SjessePub og musikk fra DJ.
24:00 Ønskes dere vel hjem.