80 løpere på Emil-løpet

  Annonse

  Ungdommene tenker innovativt og har i år et samarbeid med kunstner Silje Økner som stilte som karakteren DJ Kjuke.

  Og nytt av året var DJ Kjuke-løypa som gikk uten tid hvor en av de morsomste og kreative postene var ute på en øy hvor du måtte av med skoene og klatre ut i vannet over trestokker.

  Innovativ ungdom

  Da man meldte seg på DJ Kjuke løypa spurte de ved start om barna kunne svømme, for den ene posten måtte man krabbe på stokker ute i vannet for å ta posten som var på en øy i Damlitjennet.

  — Oi, vi gynger på en mose-øy, sa en av barna som hadde krabbet ut på øya og hadde kledd seg ut som klatremus for anledningen.

  — Det er utrolig moro å samarbeide med ungdommene og finne på noe kreativt med en helt ny vri, sier Silje Økner mens hun spiller musikk fra sin hjemmelagde DJ-bu snekret som et orienterings-flagg.

  En ren suksess

  Målsetningen med løpet var å få med mange yngre, og lage arrangementet som en rekrutterings-arena for de som er interesserte i orientering. Og i dag stilte 80 deltakere til start, det kan man kalle en suksess!

  Ordfører Knut Hvithammer var også tilstede og åpnet arrangementet med fart og spenning da han fyrte av en skikkelig smell bongbong så det sprutet utover plassen. Dette ble helt klart et orienteringsløp utenom det vanlige – akkurat det Emil-løpet er kjent for.

   

  Skryt av Norges orienteringsforbund

  Den 16. juli 2017 arrangerte ungdommene i Odal Orienterings lag «Emil-løpet 2017». Dette var et flexoløp med 46 deltagere, derav 16 direktepåmeldte. (Et flexoløp er et konsept av Forenklingsutvalget i Norges Orienteringsforbund. For delt­agere kjennetegnes et flexoløp av fri starttid, løypetilbud for alle nivåer, møt og løp, og at det er lov å løpe sammen. Målet med flexoløp er at alle medlemmer i en norsk o-klubb skal kunne arrangere et o-løp.)
  Emil Skytteren hadde bursdagen sin 16. juli. Dette ble både feiret med bursdagssang og kaker. Han er opphavet til løpsnavnet.

  I fjor fikk ungdommene i Odal O-lag veldig skryt av Norges orienteringsforbund for deres arbeid med Emil-løpet 2017. Forenklingsutvalget var imponerte av innsatsen til ungdommene, og pekte spesielt ut direktesendingen på Facebook som ble satt opp. De så seg så imponerte at de inviterte løpsleder Sondre Skytteren og løypelegger Henrik Åserud Sørensen til NOFs Kompetansehelg på Gardermoen.
  Dette ligger an til å bli en flott tradisjon.