Onsdag 23. oktober starter DNT Odal opp med Aktiv i 100 gruppe for deg som vil å gå tur i nærmiljøet på dagtid sammen med andre seniorer.

Annonse

Flere steder i Norge etableres det nå Aktiv i 100 grupper i regi av de lokale turistforeningene og nå ønsker DNT Odal å starte opp i Odalen.

– Aktiv i 100 er et tilbud for deg som ønsker å gå på tur i nærmiljøet sammen med andre seniorer, forteller en av initiativtakerne i DNT Odal, Liv T. Nymoen.

– Dette skal være hyggelige og trygge gåturer med fokus på det sosiale, sier hun.

Ildsjeler drar i gang

– Vi i gruppa Aktiv i 100, hadde oppstartmøte 16. oktober, hvor vi gikk til Gapahuken på Lønnsåsen, kalt Luksus`n. Der ønsket noen ivrige turgåere å starte med onsdags-tur snarest mulig. Første turen vil gå i Mo, forteller initiativtakeren.
– Så er det Sør-Odal, rundt Igletjennet. Første onsdag i november, skal vi gå fra Stuen og til Skihytta på Langstrå-myra.
Image may contain: tree, sky, outdoor, nature and water
Turene vil il foregå i Sør- og Nord-Odal. Foto: Kjell Dræge.

Tida utover kan være våt og kald. Vi har ikke noe vær forbehold. Det er fint i skogen uansett. Ull innerst er lurt, og vanntette sko. Matpakke og varmt drikke er godt i pausa anbefaler DNT Odal.

– Dette er et tilbud til mennesker som er hjemme på dagtid og nå har vi fått tak i ledere til turene, som vil foregå i Sør- og Nord-Odal, sier Nymoen.
Vil du være med?

Vi planlegger å gjennomføre turer i lett tilgjengelig terreng, og det vil ofte være tid til å nyte niste og en kopp kaffe underveis. Vi tar sikte på å gjennomføre turer hver onsdag på formiddagen i begge Odalskommunene. Turene vil passe for dere seniorer som er glad i skogsturer på sti og klarer å gå i 2-3 timer. Det vil være 2-3 ansvarlige på hver tur.

Turene vil bli annonsert på DNT Odal sin Facebook-side og på odal.dnt.no

Kunne du tenkt deg å bidra?

For å få til dette trenger vi hjelp av frivillige som kan være med på å arrangere turene.
Ta kontakt med Liv Nymoen på mobil 41420602 hvis de vil bidra, eller det er noe de lurer på. Eventuelt på e-post ltnymoen@hotmail.com .