Odalen godt representert på UKM fylkesmønstringen

Annonse

Denne helga har fem gutter fra Nord-Odal representert Odalen på årets fylkesmønstring for UKM på Rena, og i løpet av helga har de vært på workshops, spilt konserter og blitt kjent med likesinnede ungdom fra hele fylket.

Tobias S. Nesset er 14 år og spilte Beethovens «Til Elise» på piano på mønstringens første forestilling. Rockebandet «Temmersåks» består av Håkon Sæther (17), Jonas Østmoen (15), Martin Bunes (17) og Peder Sjøen (16). De spilte sin egen-skrevne låt «The New America». Begge innslagene til stormende jubel fra salen!

Lørdag var det blant annet duket for workshops. Også her var Odalen godt representert. 

Mye talentfull ungdom

De som valgte «Kroki» fikk møte Silje Eugenie Strande Øktner og Guro Gjerstadberget for krokitegning av aktmodell. Silje ledet deltakerne gjennom ulike tegneøvelser, og Guro sto modell. Med kull og ark fikk tegnerne mellom 1 og 4 minutter på hver skisse. Utover det å lære en tegneteknikk, får man oppleve nakenhet i en kontekst der kroppen er naturlig og ikke-seksualisert.

— Kroki krever konsentrasjon og fokus på å tegne raskt og det er ikke tid til å tenke over det flaue og rare i situasjonen å stå overfor en naken kropp. Vi mener at dette er en verdifull erfaring i et samfunn fylt av perfeksjonisme der synet på kropp er preget av stereotypiske og seksualiserte idealer, sier Silje Øktner, som er veldig imponert over helgas deltakere.

— Her er det mye talentfull ungdom samlet på et sted! tilføyer Silje.

«Fiks instrumentet ditt» med Thomas Mårud

Thomas Mårud har flyttet fra Nord-Odal til Rena, og deltok for tredje gang på UKM med sin workshop. Han ga workshop-deltakerne en grunnleggende innføring i instrumentvedlikehold i «Fiks instrumentet ditt». Her møtte deltakerne opp med sine egne instrumenter og fikk råd og veiledning i reparasjon, vask og vedlikehold. Workshopen var så vellykket at de holdt på langt over avsatt tid!

Dette har vært en stor opplevelse både for ungdommen og de voksne som var med. Det er kremen av kreativ Hedmarks-ungdom som har vært samlet på Rena i helga, og det gjenspeiler seg i forestillinger, workshops og gjennomføring.

«KUA»

«KUA» (kreative, unge arrangører) som består av ungdom fra Hedmark har hovedansvar for selve mønstringen, i samarbeid med turne-organisasjonen i Hedmark. Det er ingen tvil om at dette er noe de kan! Mange kommunale og frivillige krefter fra vertskommunen står på for at arrangementet skal bli vellykket, og neste år er det Åsnes som skal huse over 300 kreative ungdommer.

 

Tobias S. Nesset spilte Beethovens «Til Elise» på piano på mønstringens første forestilling og fikk enormt god respons. Silje Eugenie Strande Øktner og Guro Gjerstadberget holder workshop i akt-tegning. Thomas Mårud holder Workshop. Jonas fikser gitaren sin hos Thomas Mårud.