Åpning av Frisklivs- og mestringssentralen

  Annonse

   

  Friskliv, læring & mestring er slagordet til Frisklivs- og mestringssentralen som i dag åpnet på Skarnes. Her kan du som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet og kosthold henvende deg og fagpersoner vil gi deg motivasjon til å oppnå et varig sunnere liv.

  Et lavterskel tilbud

  — Noen ganger i livet handler det om å få litt hjelp til å komme i gang, og da skal det være enkelt å ta kontakt og sette i gang – og det kan du her, sier Anette Hjell, spesialfysioterapeut og frisklivskoordinator ved Frisklivs og mestringssentralen i Sør-Odal kommune.

  — Dette er et fullverdig frisklivstilbud hvor vi jobber tverrfaglig og for mennesker som ønsker å endre på sin livsstil bidrar vi til at det kan gjennomføres, sier Hjell.

  Om å nå realistiske mål

  — Vi satser på folkehelse i kommunen og Frisklivs- og mestringssentralen tilbyr hjelp til å nå realistiske mål, sier ordfører Knut Hvithammer. Og det å gjøre det sammen med likesinnede og fagfolk er viktig og har en stor effektverdi, tilføyer han.

  Ta vare på helsa!
  — Jungeltelegrafen er i gang og mange benytter seg av tilbudene på Frisklivs- og mestringssentralen allerede og med gode tilbakemeldinger, det er positivt, sier Toril Gundersen i Sør-Odal kommune, som setter fingeren på at dette er et prosjekt og håper politikerne forstår at dette er langsiktig jobbing og vil ta vare på tilbudet som nå er åpnet.

  — Vær fysisk aktiv og bruk hodet, det er forebyggende, sier Gundersen og oppfordrer alle innbyggere i Sør-Odal til å ta vare på helsa si.

  Den berømte dørstokkmila

  Hvordan er det å trene på Frisklivs og mestringssentralen?

  — Frisklivs og mestringssentralen hjelper meg med å endre mine levevaner knyttet til fysisk aktivitet og jeg synes de gruppebaserte tilbudene som finnes her er svært motiverende, sier Arild Jensen, som også blir inspirert av det gode samholdet som har blitt etablert i gruppa og at vi pusher hverandre det gir resultater, legger Jensen til.

  Frisklivs og mestringssentralen gir individuell oppfølging basert på metoder som er dokumentert å være effektiv for endring av vaner og man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta på en frisklivs og mestringssentralen.

  — Man trenger ikke være syk for å henvende seg, men det som er positivt er at fastleger nå kan henvise til Frisklivs- og mestringssentralen på Skarnes, også som forebygging og forkant hvis man skulle trenge å komme i gang med et program, sier Frivillighets- og folkehelsekoordinator i Sør-Odal kommune, Hanne Aandstad.

  Bredt tilbudFrisklivs og mestringssentralen har frisklivstrening i grupper som kan foregå både innendørs og ute i naturen. Nivået er tilpasset deltakerne og det tilbys både utetrening, sal trening og bassengtrening flere ganger i uka.

  Bra mat er et inspirasjonskurs hvor det er fokus på å øke motivasjon til å oppnå et varig sunnere kosthold. Røykfri er et tilbud til deg som ønsker å slutte å røyke. Kurs i depresjons mestring er et kurs hvor man jobber for å endre tanke- og handlingsmønsteret som vedlikeholder og forsterker nedstemtheten/depresjonen og Sov godt er til deg som ønsker teknikker for å sove bedre.

  — Frisklivs og mestringssentralen har lokaler i Helsehuset i Sykehusveien 27, på Skarnes og det er bare å ta kontakt, sier Anette Hjell.

  Hjell er å treffe på telefon 474 50 753 eller Anette.hjell@sor-odal.kommune.no Anette Hjell, spesialfysioterapeut og frisklivskoordinator ved Frisklivs og mestringssentralen i Sør-Odal kommune takket ordføreren for at folkehelse er satt på dagsordenen. Toril Gundersen i Sør-Odal kommune oppfordrer befolkningen å være aktive, det er forebyggende. Toril overrekker en gave med fokus på en sunn livsstil til Anette Hjell setter i gang en lek for alle Å være aktive sammen er morsomt og motiverende Alle fikk prøve harehopp, knebøy og tåhev