Torgeir Waldemar gjester Odalen

Annonse

 

Torgeir Waldemar ble nominert til årets nykommer for sitt debutalbum og hans andre album, «No Offending Borders» ble spellemanns-nominert i klassen årets rock. 5.mai spiller han i Odalen.

Torgeir Waldemar tok det norske folk og musikkpressen på senga med sitt selvtitulerte debutalbum i 2014. Hvem skulle trodd at den mørkkledde, langhårede og skjeggete mannen skulle levere et album som gjorde oss så til de grader betatt. Et akustisk mesterverk, som snytt ut av øvingslokalet til en ung trubadur fra Laurel Canyon rundt 1970.

For debutalbumet ble Torgeir nominert for spellemannspris i klassen årets nykommer.

Der den første skiva dyrket det rene, akustiske uttrykket, tok Torgeir på oppfølgeren i bruk litt kraftigere virkemidler, og for Torgeir Waldemar er det ikke noe som er mer naturlig. Med mange års bakgrunn som gitarhelt i diverse rockeband, var det bare et spørsmål om tid før de vrengte tonene også ville gjøre seg gjeldende i hans solokarriere. Hans andre album, «No Offending Borders» er et herlig sammensatt verk av de dønn ærlige akustiske klagesangene, til de svære rockelåtene. Torgeir ble for dette albumet spellemannsnominert i klassen årets rock.

Fra akustisk til rock

Sjangermessig svinger albumet «No Offending Borders» fra nedstrippet, akustisk folk/viser, via folkrock, country, countryrock og California-vibber til støyende gitarrock. Spriker det ikke litt i overkant mye? Nei, absolutt ikke mener anmelder i Dagbladet, Øyvind Rønning.

Perfekt uttrykk

Rønning mener produsentene Waldemar og Anders Christoffer Møller har landet på et uttrykk som er helt perfekt for den skjeggete og langhårete 42-åringen. Vokalt og stemmemessig er han i en egen klasse, med en imponerende kontroll i tekstformidlingen. På perfekt engelsk.

Bokbading

— Vi har sjelden opplevd så mange gode tilbakemeldinger som vi gjør i etterkant av Erlend Ropstads konsert på Milepelen i januar. Det som spesielt har blitt kommentert er konseptet med å bokbade en artist som ikke har gitt ut bøker. Derfor gjentar vi dette nå! sier Enhetsleder Kultur i Nord-Odal kommune, Alexander Halland.

— Når Torgeir kommer til Milepelen Kulturhus så skal han bokbades før konserten. Dette skjer i samarbeid med Nord-Odal bibliotek. Det blir en liten halvtimes litterærsamtale med en person som aldri har gitt ut en bok, men dog er anerkjent for sin lyrikk, legger Hallan til.

Dørene åpner kl 18.30, konserten starter kl 19.00