Skambankt headliner på Audunbakkenfestivalen

Annonse

I går slapp Audunbakkenfestivalen Skambankt som headliner til sommerens festival.

— Det er en stor ære at et av Norges største band innen rockesjangeren tar turen til Disenå og Audunbakken. Det er rett og slett skikkelig kult, meddeler festivalsjef Audun Hansen.

Nå kommer det til å riste løs blant bjørk og furu i Audunbakkenskogen!

Det kompromissløse hardrockbandet fra Jæren består av tidl. gitarist i Kaizers Orchestra, frontmann Terje Winterstø Røthing på vokal og gitar, Hans Egil Løe Abelsnes på gitar og vokal, Tollak Kalvatn Friestad på bass, Børge Sageng Henriksen på trommer og Jonny Engelsvoll på tangenter. Opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb, har Skambankt med med utallige konsertdatoer og fem skiver i ryggen i dag lengre fartstid enn de fleste som startet opp som tenåringer. Helt siden deres andre skive,

‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive ‘Sirene’ i 2014. I 2013 stakk de av med Spotify-prisen for ‘årets innovatør’ under Spellemannprisen, og bandet har blitt invitert til festivalgiganten Roskilde hele tre ganger.

Bandets slapp sitt sjette album ’Horisonten Brenner’ i vår og har siden nærmest svømt i gode kritikker siden. Singelen med samme navn går sin seiersgang på P13 og P3, og albumet høstet fem stjerne fra nærmest en unison norsk presse. Bandet har i disse dager lagt bak seg en Norgesturé med bla. et utsolgt Rockefeller i Oslo på samvittigheten.

— Sammen med Thulsa Doom, som vi tidligere har sluppet, skal Skambankt avslutte årets Audunbakken lørdag 4. august. Det lukter det svidd av. Vi gleder oss enormt til å se Skambankt riste løs blant bjørk og furu i Audunbakkenskogen, avslutter festivalsjefen.

 

Levi Henriksen & Babylon Badlands

Ved siden av Skambankt og hardrock gjør også lokalekrefter sin debut på grustaket i sommer; Levi Henriksen & Babylon Badlands. I oktober 2017 slapp bandet sitt andre album «Verden av i går» til svært gode mottagelser. Plata fikk hele fire seksere, og de to singlene «Verden av i går» og «Pilegrim måne» har blitt flittig spilt på radio. Bandet klarte med sitt andre album å leve opp til forventningene etter debutplata «Det beste bandet i himmelen» som fikk Dagsavisens Geir Rakvaag til å utbryte: «Norsk rock blir ikke stort bedre i 2016».
Bandet består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985
og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring i 1988. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med
Henriksen på i alt fire plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder.

I 2018 skal bandet ut på en større Hedmarksturné, og skal også gjøre flere jobber i Nord-Norge og Trøndelag.

Tidl. har Audunbakken sluppet For The Love Of Ivy, Thulsa Doom, Holly Macave (UK/IRL) og 9 Grader Nord.

FOTO: Erik Halvorsen

 

FOTO:Christer Bell FOTO:Torjus Thesen FOTO: Torjus Thesen FOTO: Torjus Thesen FOTO:Christer Bell