Vidar Sandbeck 100 år 2018

Annonse

Den 21. juli 1918 blir det født en gutt i ei drengestu i Åmot. Navnet er Vidar. De kaller ham bare Påsan. I år hylles Vidar Sandbeck 100 år.

Påsan er en teaterkonsert basert på Vidar Sandbecks fortellinger og viser om Påsan. Skuespiller Anne Persdotter Flugstad og gitarist Frode Berntzen tar med seg publikum inn i høydepunkter fra Sandbeck sitt forfatterskap. 

Vises på Sør-Odal bibliotek 3. mars kl.12.00. Passer for barn fra 5 år.

Påsan

Påsan drømmer om ferie, som familien aldri har hatt råd til, men drømme kan han gjøre for det er gratis. Påsan får oppleve sin aller første ferietur, og det på telttur sammen med Nils. De undrer seg over livets mysterier, drar på skattejakt og slåss mot myggen.

Påsan er en forestilling basert på Vidar Sandbecks fortellinger og viser om Påsan og bestekameraten Nils Brua. Gjennom sang og fortelling tar Skuespiller Anne Persdotter Flugstad og gitarist Frode Berntzen publikum med seg inn i høydepunkter fra Sandbeck sitt forfatterskap, satt sammen til en forestilling som fenger alle aldersgrupper. Vi får høre både kjente og kjære barneviser, som blant annet Så er jeg lita, Snekkervisa og Myggvisa, og selvfølgelig selveste Pengegaloppen.

Det finnes lydfiler til alle sangene i forestillinga slik at barn/publikum kan lære seg noen av sangene i forkant og dermed lettere bli med på allsang. Forestillingen kan justeres slik at den passer ulike scener/lokaler og kan spilles både for barn og eldre, gjerne også sammen. Hva med å invitere en barnehage eller eldresenteret for felles glede og opplevelse?

Litt om skuespillerne

Anne Persdotter Flugstad fra Ottestad i Stange er utdannet adjunkt med videreutdanning i fortellerkunst. Siden 1999 har Anne arbeidet med kulturformidling og underholdning på heltid og deltatt i en rekke større og mindre teaterproduksjoner på innlandet. Hun har også reist mye innenfor Den Kulturelle Spasérstokken og Den Kulturelle skolesekken rundt om i landet vårt. Anne har også mottatt flere priser for sitt arbeid, Under Brua Prisen, Stange Kommune sin Kulturpris og Bibelprisen.

Frode Berntzen er utdannet fra Norges Musikkhøyskole og er en klippe i Hedmarks musikkliv. Ved siden av å stille eget StudioEner til rådighet for andre er og har han også vært fast gitarist for en rekke av fylkets musikere, som Guren Hagen og Kaia Huuse. Frode har også hatt ansvar for det musikalske ved flere av Teater Innlandet sine produksjoner, som Ungkar og Willie Nelson kjente mor mi.