Odal Rockefestival, en liten, intim rockefestival der du får servert det beste av rock og rockabilly fra inn- og utland, ses nå på som en unik festival i norsk sammenheng. 

Annonse

— Odal Rockefestival arrangeres i år 20.–23. juni, og går inn i sitt fjerde år som uavhengig festival. Det er vi veldig fornøyde med, sier presseansvarlig i Odal Rockeklubb, Stian Forbord.

— Vi har fokus på band som av ulike årsaker sjelden spiller i Norge, og booker veldig få band som reiser fra festival til festival i Norge. Vi har hatt store internasjonale navn innenfor sine respektive sjangere på besøk, som for eksempel Cockney Rejects (UK), Nine Pound Hammer (US), Michael Monroe (FI) og The Boys (UK).

1000 besøkende i en privat hage

Festivalen arrangeres i en privat hage i Austvatn i Nord-Odal, og har fokus på southern countryrock og rock. Besøkskapasiteten er på rundt 1000 og det er campmuligheter til rundt 400 på nabojordet.

— Vi har hvert år også en kunstutstilling under festivalen. Vi ønsker flere utstillere velkommen, og har som mål at utstillingen skal bli en av de største norske innenfor rockart. Petter Baarli stiller hvert år ut sine bilder hos oss, noe som har vært svært populært, forteller pressesjefen.

— Mat og drikke er også en viktig del av festivalen, og vi arbeider kontinuerlig med forbedring av matutvalget. Fokuset vårt er enkel mat med høy kvalitet.

Line up 20.–23. juni 2019 

Dead Boys (US) – Nashville Pussy (US) – Sator (S) – The Dogs – De Lyckliga Kompisarna (S) – The Boys (UK), Backstreet Girls – Kari Svendsen – Hogjaw (US) – Kosmik Boogie Tribe – Hard Luck Street – Senjahopen Last Great Dreamers (UK) – The Connection (US) – Flynnville Train (US) – Ronny Pøbel – Razorbats – The Åsmunds Dead Beat – Russian Amcar Club – Heatseekers – Astmatisk Gapskratt – Il Mostro (US) – Blånæggel – Ghost Avenue Stinky Fingers – Temmersåks.

— I år har vi vært så heldige å få booket Dead Boys fra USA. Dead Boys startet opp for over 40 år siden, men har ikke spilt mer enn et fåtall år til sammen. De har ikke spilt i Norge tidligere, og vi gleder oss veldig til endelig å få se dem live. Dead Boys er et kultband i punksjangeren, og band som Guns ‘n’ Roses og Pearl Jam covrer stadig deres låter.

Arrangeres av en klubb med bredde 

Odal Rockeklubb er en helårsarrangør med et svært bredt spekter i sine bookinger, og står bak i gjennomsnitt 30 konserter/arrangementer hvert år. De driver også et musikkverksted for barn/ungdom, et ukentlig gratistilbud til lokalbefolkningen som er blitt svært godt mottatt. De er også en del av prosjektet «Åpen Hall», der den lokale idrettshallen er åpen hver onsdag etter skoletid for ungdom som ønsker å benytte den til det de selv ønsker.