En unik og inkluderende musikkfestival

Annonse

Morodalsfestivalen har 10-års jubileum og det blir storstilt feiring når DDE, Madder Mortem, Ingemars og Country Dagger entrer scenen den 16. juni.

Morodalsfestivalen har de siste årene fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for sin inkluderende profil og med 50 000 likes på Facebook og følgere fra over 60 land ligger det an til ti-årets publikumsrekord!

En festival med mening

— Morodalsfestivalen er en musikkfestival med kjente og folkekjære artister, men det er også en festival med mening. Festivalen er inkluderende både på scenen og foran scenen og vi ønsker å skape en kulturell og sosial arena for dialog, likeverd og samhold via felles positive opplevelser, sier festivalsjef Stine Sannerud.

— Morodalsfestivalen har musikk fra alle sjangere i år, med både rock, country og danse band som står på programmet vil festivalen være for alle som liker musikk og moro! sier festivalsjefen.

I fjor hadde vi publikumsrekord på 1950 beøkende, i år har vi også hatt TV-reklame på 1.juledag, langfredag og 1.påskedag, så denne rekorden har vi tenkt til å slå nå, tilføyer Sannerud.

Internasjonal oppmerksomhet

Morodalsfestivalen har de siste årene fått oppmerksomhet for sin inkluderende profil både nasjonalt og internasjonalt og har fans over hele verden.

Festivalsjef Stine og styremedlem Marthe deltok på Arrangørkonferansen for Norske Konsertarrangører i høst, og høstet svært gode tilbakemeldinger for sin unike festival.

— At vi nå har rundet 50 000 likes på facebook og har folk fra 60 land som liker oss, det er vi fornøyd med, sier Marius Kristiansen, som også i år skal være konferansier på festivalen.

— Jeg har pugga alt jeg skal si på scenen og kan nå de fleste DDE tekstene utenat, så jeg gleder meg til å høre dem live, forteller Kristiansen.

På festivalområdet finner publikum aktiviteter, salgsboder, utsalg av grillmat, kaffe, vafler, is, brus og øl. Festivaldeltakerne kan også ta gratis båtturer på sjøen – og gratis turer langs landeveien med amerikanske veteranbiler.

Kulturelt mangfold                                           

Som en del av festivalens kulturelle mangfold ønsker Morodalsfestivalen også å sette fokus på ulike kunstuttrykk. Publikum vil få oppleve utstillinger, installasjoner, dans og poesi som en del av festivalområdet.

— Vi jobber for at inkludering også skal være en del av alle kreative forberedelser som gjøres med dekor og så videre igjennom året i forkant av festivalen, sier Stine Sannerud.

Morodalsfestivalen starter 15.juni med åpning av fotoutstilling i foajeen hvor det blir stilt ut bilder  fra Gabriella senteret og prosjektet «YES Kilimanjaro» i Tanzania. Fotografen Lise Martine Halle har fulgt Gabriella senteret som fokuserer på at utviklingshemmede skal ha rettigheter på lik linje med alle andre i Tanzania. Leder for prosjektet – Ellen Graff vil holde et lite foredrag om prosjektet før samtalen om inkludering.

Årets samtale om inkludering

Hvert år setter festivalen opp en samtale om inkludering og i år åpner festivalen med samtalen den 15. juni. Ideen bak årets samtale ble født da styret så Teater Manu’s forestillingen «Hva faen er problemet» skrevet av Marte Wexelsen Goksøyr i regi av Bjørn Birch.

Marte spilte selv i stykket sammen med Sven Nordin, og i programmet sto det: «Hva faen er problemet» er et rop om å bli sett som de menneskene vi er i kraft av våre tanker, følelser, handlinger, og ikke bli satt i bås. Normalitetsnormen blir snevrere for hver dag. Vi blir reddere for det ukjente hver dag. Så vi spør: Er kunsten det eneste verktøyet vi har igjen som kan åpne øynene til de som ikke vil se?»…

Marte Wexelsen Goksøyr, skuespillerinne, forfatter og foredragsholder med downs syndrom er med i samtalen sammen med Bjørn Birch som sceneinstruktør og skuespiller, Jonas Strand Gravli fra Nord-Odal – som til daglig er ansatt som skuespiller ved Nasjonalteatret og til å lede kveldens samtale har de fått med teatersjef på Teater Innlandet, Janne Langaas.

— Dette er en svært god sammensetning og Morodalsfestivalen ønsker å sette fokus på inkludering i samfunnet – så vi ønsker alle velkommen til en samtale om inkludering den 15.juni, sier Sannerud.

Festivalarbeid og frivillighet

Morodalsfestivalen er en registrert frivillig organisasjon – og alt arbeid med festivalen er frivillig og ubetalt arbeid og festivalen arrangeres i samarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede.

— Morodalsfestivalen jobber på helt lik linje med andre festivaler i Norge året rundt med å skaffe sponsorer for å betale honorarer til band og markedsføring. Og når man booker store band så har de sine egne krav rundt storscene og opplegg, så den lille utescenen vår er kun en lite bak-scene, forteller Sannerud.

Billetter:

15.juni; En samtale om inkludering, billettpris kr. 100,- . 16.juni; kjøp av billetter ved inngangen 350,- pr. stk. Forhåndskjøpte billetter kjøpt på Ticketco  koster 290,- pr. stk (de med forhåndskjøpte billetter har egen inngang og slipper kø). Barn under 10 år gratis

Årets konferansier Marius Kristiansen og festivalsjef Stine Sannerud er klare for ny publikumsrekord på Morodalsfestivalen 16.juni. FOTO: Thea Haukerud Det nærmer seg 16. juni og konferansieren øver for fullt på tekster og program. FOTO: Thea Haukerud FOTO: MoroFoto FOTO: MoroFoto FOTO: MoroFoto FOTO: MoroFoto FOTO: MoroFoto FOTO: MoroFoto