Cornelia vant Lions’ Fredsplakatkonkurranse

Vinner Cornelia Fjeld Rasmussen går i 7. klasse ved Garvik skole.

Cornelia Fjeld Rasmussen, som går i 7. klasse ved Garvik skole, har tatt det første skrittet mot å bli internasjonalt erkjent kunster ved å vinne den lokale runden av fredsplakatkonkurransen i Odalen.

Annonse

Fjeld Rasmussens plakat er en av mer enn 600.000 bidrag i den 31. verdensomfattende fredsplakatkonkurransen. Lions Clubs Internasjonal støtter konkurransen for å vektlegge den viktige rollen som fred spiller for ungdommer rundt om i verden.

— Alle er likeverdige, sier den 12 år gamle vinneren fra Austvatn.

Vant på sin originalitet og kunstneriske utforming

Plakaten ble kåret til vinner av juryen: Ivar Nordhagen, kunstner, Siri Føsker, formingslærer (pensjonert) og Willy Lindemark, ungdomskontakt LC Odal.

– For sin originalitet, kunstnerisk utforming og konkurransens tema «Vennskap har betydning». Bedømmelsen fant sted 8. november.

Lions Club Odals president, Ole J. Fjeld, er mektig imponert over kreativiteten blant elevene ved skolene i Nord-Odal (ingen fra Sør-Odal deltok i år).

— Det er åpenbart at elevene har klar oppfatning av hva fred innebærer for dem. Jeg er glad for at vi kunne gi dem denne muligheten til å dele sine visjoner. Fjeld Rasmussens plakat kan nå møte hard konkurranse i delkonkurranser i distrikt, multippeldistrikt (Norge) og på internasjonalt nivå, og hun kan komme til å vinne førstepremien, legger presidenten til.

En vinner og 23 med hedersomtale

Førstepremie er 5000 USD pluss en reise for vinneren og to familiemedlemmer til prisutdelingen (Milano i år?) Hedersprisene er på 500 USD.

— Vår klubb krysser fingrene for Cornelia når hennes plakat nå går videre i konkurransen, og vi håper at hennes visjon kommer til å bli sett av mange mennesker rundt i verden, sier Ole Fjeld.

Lokalt har Cornelia fra Garvik skole og 2 elever Marthe Bunes og Christian Sween fra Sand s. skole fått utmerkelser fra LC Odal.

Lions Club Internasjonal er verdens største serviceorganisasjon med 1,4 mill. medlemmer i mer enn 47 tusen klubber i 200 land. I tillegg til å bekjempe blindhet i verden bidrar vi i aktuelle hjelpeinnsatser og med å hjelpe ungdom rundt om i verden.

Konkurransen er støttet av Lions Club Odal.

Lokalt har Cornelia fra Garvik skole og to elever, Marthe Bunes og Christian Sween, fra Sand s. skole fått utmerkelser fra LC Odal.