Siste massivtre element er montert, klatretårn, kafe og ny idrettshall er på plass. Og med 550 solcellepaneler på taket er det ingen tvil om at dette blir en miljøskole.

Den nye kafeen som er tilknyttet både eksisterende og ny idrettshall, vil ha fullt kjøkken, blir lys og delikat med vinduer fra gulv til tak ut mot skoletorget. Under sommerhalvåret kan du også sitte ute og du kan gå inn til begge hallene direkte fra kafeen og enkel tilgang til garderobene.
Den nye hallen er fullstørrelse håndballbane, bygd massivt med 12 dragere av 8 tonn hver og syv meter under taket med tribuneplass til 200. Og fra den nye hallen er det også gjort i stand til å koble sammen med svømmehallen på sikt.
Annonse

— Vi ønsker å legge til rette for sosiale møteplasser og det blir det her med kafe, idrettsanlegg, lekeapparater, klatrevegg og skate bowl på et og samme sted, sier ordfører Knut Hvithammer.

Klatretårnet, som er bygget på utsiden av eksisterende idrettshall, vil gi klatreentusiaster romslig med boltreplass.

— Klatring er i vinden, og her tror jeg mange vil få det mye moro, føyer ordføreren til, mens han titter opp under taket på det høye klatretårnet.

— Og nå er også Sør-Odals nye storstue amfiet klart og vil ha 360 sitteplasser når det er ferdigstilt, så her blir det plass til mye kultur! Både teater, revyer, bygdekino og konserter kan holdes her, forteller Hvithammer entusiastisk.

Fløyfarger og kunstverk

De tre av skolens trinnfløyer vil få hver sin fløyfarge. 1-3. trinn får en myk rust-oransje fløyfarge, 4-7.trinn blir rolig olivengrønn og ungdomstrinnene vil bli blå.

— For å finne det peneste uttrykket på veggene, bruker vi denne testveggen, sier prosjektleder for Glommasvingen, Ole Gunnar Holen, og drar håndflaten over den store veggen med forskjellig nyanser, dette gjør vi for eksempel for å finne ut av om veggene skal pusses eller ei for å få fram den beste fargen i rommene.

I trappeløpene blir det dekorative kunstverk tilpasset etter alderstrinn, det er nedsatt et eget kunstutvalg for prosjektet som vurderer kunsten, så ingen tilfeldigheter.

Klasserommene som er på 70 kvadratmeter vil være topp moderne utstyrt for interaktivitet med touch-skjermer på opp til 86 tommer og klasserommene er godt skjermet for sol med solskjerming på alle vinduer, så det meste er tenkt på.

Tre tekniske rom og 550 solcellepaneler på taket

— Et miljøperspektiv som det tas hensyn til under byggingen er at all fyring skjer med treflis fra fjernvarmeleverandøren GBAS, forteller Hvithammer.

— Så jeg er godt fornøyd med den grønne tankegangen for denne skolen, og at 550 solcellepaneler på taket som vil gi skolen 135 000 kWh per år, er et meget godt miljøtiltak.

— Skolen vil stå ferdig til skolestart i 2019 og alt er i rute, det er vi fornøyde med og legger til at han gleder seg veldig til åpningen.

Den nye hallen er fullstørrelse håndballbane, bygd massivt med 12 dragere av 8 tonn hver og syv meter under taket med tribuneplass til 200.
Ved siden av amfiet blir det en innebygget sofa som du slappe av i.
På taket blir det ca 550 solcellepaneler som vil gi skolen 135 000 kWh per år.
Sør-Odals nye storstue vil ha 360 sitteplasser når det er ferdigstilt, så her blir det plass til mye kultur! Både teater, revyer, bygdekino og konserter kan holdes her, sier ordføreren
Amfiet sett ovenfra.