Verden av i går

Annonse

Levi Henriksen er aktuell med både ny roman og ny plate og skal nå på turne med Babylon Badlands. Du kan oppleve forfatteren og musikeren, når han gjester Oppstad Samfunnshus til bokbad og konsert i ett og samme arrangement tirsdag 24. april.

I september 2017 kom Levi Henriksen med romanen Her hos de levende. En roman i umiskjennelig Levi-stil om en tidligere musiker som forsøker å forstå seg selv, og hvorfor han handler som han gjør, gjennom å rekonstruere livet til faren, stilhopperen som mistet flere av sine nærmeste i yngre dager, men likevel vokste opp med en sjelden evne til ikke å la seg kue.

Her hos de levende er historien Levi alltid har hørt han skulle skrive men som han alltid har forøkt å lure seg unna; historien om faren, likhet med sitt opphav og at man aldri kan unnslippe den man er.  Noe av det samme temaet berøres i Levi Henriksen & Babylon Badlands nye plate Verden av i går, og aldri har det vært flere berøringspunkter mellom musikeren og forfatteren Levi Henriksen som i tittelsporet synger «Pappa og jeg i svarthvitt, jeg på taket til hans nye bil/På fanget hans bak rattet, verden rundt på under en mil.

Forfatteren Levi har hele 22 bokutgivelser bak seg siden debuten med novellesamlingen Feber i 2002. Musikeren Levi er derimot et mer ukjent kapittel. For hans litterære tilhengerskare tross 5 plater siden debutalbumet Herfra til Rockaway Beach fra 2005.

I konserten Verden av i går ønsker vi derfor å presentere forfatteren og musikeren Levi i et musikalsk bilde med temaene fra både ny bok og plate som bakteppe; nemlig arven fra familien, evnen til å se seg selv og verden gjennom øynene til de menneskene man kommer fra og kunsten i det å vokse opp som seg selv.  Siste uka i april 2018 tar Levi og bandet med seg den nye plata ut på turne i Hedmark. Turneen er støttet av Hedmark Fylkeskommune og spillestedene er:

Tirsdag 24 april kl 1900: Sør Odal. Oppstad Samfunnshus

  • Onsdag 25 april kl 1900: Eidskog Tyrielden bibliotek
  • Torsdag 26 april kl 1900: Hamar kulturhus
  • Fredag: 27 april kl 1900: Trysil Bibliotek/foajeen i Rådhuset
  • Lørdag 28 april kl 1900:Stor Elvdal. Storstua på Koppang
  • Søndag 29 april kl 1900: Alvdal. Auktustsenteret

 

Levi Henriksen debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2002 med novellesamlingen Feber men det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen Snø vil falle over snø som har falt. Siden gjennombruddet har det blitt hele 22 bøker og 5 plater. Levi er journalist og musiker og ikke minst er han kjent som låtskriver og tekstforfatter. Henriksens forfatterskap er preget av at han kombinerer maskulinitet og sårbarhet, urbanitet og følelsen av å befinne seg i alle tings utkant.

Babylon Badlands består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte og som har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Trommeslager Finn Lilleseth er en lokal legende i Sør-Hedmark og var grunnleggeren i et av landets første sørstatsrockband First’n Last. Bassist Morten Andreassen har blant annet har spilt på de spellemannsnominerte platene til Roy Lønhøiden, men også på nyere ting som kultinnspillingene til Roger Græsberg and The Anti-Music Bonaza. Gitarist Anders Bøhnsdalen spilte sammen med Henriksen i Heart of Mary.

Det er åpen kafé ved Thomas Karpow/alle rettigheter.

Notabene, Skarnes selger bøker. Signering etter konserten. Salg av CD m.m. Billetter kr. 250,-. Forhåndssalg på Sør-Odal bibliotek eller i døra. Vipps eller kontant.

Turneen støttes av: KH Kulturverksted og Hedmark fylkeskommune.