Håkon Bleken på Galleri Lyshuset

Årets sommerutstiller på Lyshuset er ingen ringere enn jubilanten Håkon Bleken. Bleken fyller 90 år i år, og er mer aktuell og etterspurt enn noen gang. Jubileumsåret feires med en grafikkutstilling på galleriet.

Annonse

Nok en gang er det duket for sommerutstilling på Galleri Lyshuset på Skarnes. Årets gjest er den erfarne og velkjente kunstneren Håkon Bleken (f. 1929). Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere, med en lang rekke separatutstillinger bak seg, i tillegg til en mengde utsmykningsoppgaver.

Foto: Rein

I morgen, lørdag 25. mai, kl. 12.00 er det offisiell åpning ved ordfører Knut Hvithammer. Utstillingen står til 18. august, og er en salgsutstilling.

– Hemmeligheten bak suksessen er at han som få andre norske kunstnere har reflektert over livet, døden, kjærlighet og tro gjennom bilder, og vært villig til å by på seg selv i kronikker og i åpenhjertige intervjuer. Enten det gjelder bilder eller tekst alltid i et språk som når fram til folk. Det vil være en overdrivelse å si at Bleken er en folkekjær kunstner, til det er han nok for lite villig til å avstå fra polemikk og krasse kommentarer når han finner det påkrevet, sier kunstprofessor Øivind Storm Bjerke, som har utarbeidet katalogen til utstillingen.

Professor Øivind Storm Bjerke har utarbeidet en katalog til utstillingen på Lyshuset. Den får du gratis på galleriet.

Galleri Lyshuset håper mange vil ta turen innom i løpet av sommeren for å sikre seg en kunstskatt eller bare nyte synet. I tillegg står den faste Tveter-utstillingen. Samtidig kan man ta en titt på det flotte, nye stakittgjerdet som har kommer på plass rundt kulturtunet!

I mai har galleriet åpent i helgene, mens resten av sommeren er åpningsdagene onsdag – søndag