I dag har det vært artistslipp for Brufesten og aldri før har det vært så store navn på blokka. Julie Bergan, Ingemars og Fredrik Amadeus kommer!

Annonse

— Hold av fredag 23. august. Da er det duket for en ny brufest på Skarnes, og hit tror jeg det kan komme mange i år med et så stort artistnavn, sier Lars Erik Karseth i Brufest-komiteen.

— Vår egen artistgeneral, Kjell Fiskerud, har jobbet hardt for å får artister som kan passe for alle aldre, og i år tror jeg han har truffet godt nå.

Julie Bergan har vist seg å være en av de mest ettertraktede og energiske liveartistene landet har å tilby, nå kommer hun til odalen!

Julie Bergan, med sin livlige personlighet, kraftfulle vokal, og altoppslukende fremføringsevne skyter hun publikums forventninger til himmelen og tilbake. Det unge talentet har så langt samlet over 500 millioner musikkstrømminger og tallene tikker oppover hvert sekund.

En skikkelig fest for alle i Odalen

Den første Brufesten på Skarnes for fire år siden med D.D.E. som trekkplaster, ble en publikumssuksess med rundt 3000-4000 mennesker.
I 2017 var det duket for en ny gratisfest for odølingene, denne gangen var det Vazelina Bilopphøggers som sto for den musikalske underholdningen.

— I festkomiteen har vi snakket om at det er ganske unikt i Norges sammenheng med en gratiskonsert, man har jo VG-lista på rådhusplassen i Oslo som er gratis, men vi kjenner ikke til flere, så dette er veldig gøy å få til, takket være alle sponsorene, sier Lars Erik.

For to år siden hadde vi rundt 50 sponsorer, så det er utrolig mange lokale krefter som stiller opp, samt at i år går Sør-Odal kommune tungt inn og bidrar med 100 000 kroner.

— Vi har tro på at miksen mellom Julie Bergan, Ingemars og vår egen odøling og MGP junior deltaker, Fredrik Amadeus kan treffe et bredt publikum.

— Vi har vel aldri hatt en så stor artist som Julie Bergan her før, så det skal bli spennende, ler Lars Erik Karseth.

Hvorfor lager dere denne festen?

— Vi vil gjerne lage en skikkelig fest for alle i Odalen. Samtidig kan vi markedsføre Sør-Odal, smiler Lars Erik.

Deler av Skarnes sentrum vil bli gågate denne dagen, og parkeringsplassen på Potten blir gjort om til festplass. Musikken fra scenen begynner i 19-tiden og før konsertene vil det i kjent stil være salgsboder, utstillinger og Odal Rocke klubb har hovedteltet med servering i år.

Om artistene

Julie Bergan
Etter sin første smak på et internasjonalt gjennombrudd med «All Hours» og «Arigato», har Bergan spilt konserter over hele verden, både solokonserter og som en stødig oppvarmer for verdensidoler som Justin Bieber, Dua Lipa og Jesse Glynne. I 2018 turnerte hun verden over med superstjerne-DJ Alan Walker på internasjonale scener som Coachella i USA og EDC i Japan, samt utallige klubbkonserter i Asia og Europa.

Etter slippet av det 2 x platina selgende debutalbumet «Turn On The Lights» i 2018 har alle piler pekt oppover for stjerneskuddet. Supersamarbeidet «Ignite» med K-391 og Alan Walker ble Bergans andre norske #1 på VG-lista, og den ble også låret til årets norske låt under NRJ Awards. I hennes tidligere år har hun vunnet Musikkforleggerprisen for «Årets gjennombrudd» med «Arigato» og vært nominert til 3 x Spellemannprisen og P3 Gull.
De siste tre årene har artisten spilt over imponerende 200 konserter i inn- og utland, og også i 2019 blir navnet hennes å se på en rekke festivalplakater.

Julie Bergan var også nylig programleder for Spellemannsprisen, og har også vært deltaker på blant annet TV-showet Senkveld og opptrådde på MGP junior i helga.

Fredrik Amadeus Sannerud
Fredrik Amadeus er 13 år og kommer fra Nord-Odal. Synge har Fredrik gjort siden han var 2 år gammel. I 2018 var Fredrik en av 10 finalister i MGPjr på NRK. Han ble en av 4 superfinalister og er veldig fornøyd med det.
Fredrik har og så ved tre anledninger fått lov å samarbeide med Rein Alexander. Dette har også vært et rikt bekjentskap for Fredrik sin del. De har fått en god kontakt og Fredrik gleder seg til og håper på flere samarbeid med Rein i framtida. Unge lovende arrangerte en konsert tidligere i år med resten av MGP jr.-finalistene som fylte Milepelen.

Ingemars
Ingemars er et norsk danseband fra Hedmark som startet i 1986. Bandet kalte seg i starten X-Pop og Shandys, men endret tidlig navn til Ingemars etter vokalist og gitarist Terje Ingemar Larsson.

De første årene spilte bandet coverlåter, men på begynnelsen av 90-tallet begynte de å lage sine egne sanger. I 1995 ga de ut sin første singel, «Ei bygd i Hedmark» og to år senere singelen «Den gamle grinda». I 1998 vant de konkurransen årets dansebandmelodi på programmet På dansefot på NRK P1 med sangen «Bre dine vinger» av Thor Wang. Året etter kom de på andreplass med «Spellemann østpå skogen» av vokalist og bassist Steve Andersson og fikk platekontrakt med Tylden & Co. Debutalbumet Spellemenn østpå skogen ble gitt ut samme høst og ble nominert til Spellemannprisen 1999.

Bandet ble tildelt Finnskogprisen i 2005 og vant samme år for andre gang årets dansebandmelodi med «Hæffør ska vi slærve og skravle». De har dessuten vunnet dansebandprisen Gullskoen i 2005, 2006 og 2007.

Høsten 2008 ga Ingemars ut sitt fjerde studioalbum, I Finnskogens rike, som solgte til gull på en uke. Albumet vant dessuten Spellemannprisen 2008 i klassen danseorkester.