«To planker og en snøkrystall» er en helt ny forestilling som skal på bibliotek-turne i Ringsaker, Stange, Åmot, Trysil. Og premiere, den legges til
Sør-Odal bibliotek 23. januar.

Annonse

– At denne populære forestillingen velger å ha premiere hos oss setter vi stor pris på, sier Anne-Karin Edvardsen, Bibliotekar ved Sør-Odal bibliotek.

–Denne underholdende forestillingen er i regi av den kulturelle spaserstokken og begynner her på Skarnes og fortsetter med besøk på Stange, i Ringsaker, Åmot og Trysil, og på alle stedene er det på bibliotekene det skjer. Oppsetningen er gratis og passer for alle, forteller Anne-Karin.

«En konsertforestilling om snø og vinterliv»

– Skienes historie er lang og full av fortellinger om hvordan to planker ble et viktig verktøy for å leve i det kalde og snørike nord, forteller utøverne Margrete Nordmoen, Ann-Elin Lium og Frode Berntzen.

– Dette er en forestilling som i ord, sang og toner skaper et rom for de lokale snø- og ski-fortellingene, legger Margrete til.

Lokale snø- og ski-fortellingene

– Her vil vi fortelle om jordmora som går på sine jordmorski for å hjelpe et nytt menneskebarn inn i verden eller synge visa om han som sliter seg gjennom den djupe snøen med håp i blikket, legger hun til.

– Vi formidler tankene til hun som vil opp på den aller høyeste toppen og roper ut vår lovprising av den aller beste skiløperen, røper de.

Forestillingen består av ord, sang og toner om snø, vinter og ski. Med tekster fra flere lokale forfattere som Ove Røsbak, Helen Rønningsbakken, Einar Skjæraasen, Halldis Moren Vesaas, tradisjonsmusikk og nyskrevet materiale av utøverne.

Utøverne i forestillingen

Frode Berntzen har underholdt på Sør-Odal bibliotek tidligere og ønsket gjerne å komme tilbake. Han er gitarist utdannet ved Norges musikkhøgskole. Spiller sin egen musikk i bandet Briskebyen Lyttemannslag og er med i flere band, har hatt flere oppdrag for Teater Innlandet og er etablert med eget studio.

Margrete Nordmoen er frilans sanger/musiker og rektor i Løten kulturskole, oppvokst i Trysil og bor i Stange. Hun er en av våre fremste folkesangere, og har det siste året markert seg ved å gi ut soloplata «Skal du langt» og å vinne vokalklassa på Landskappleiken 2018.

Ann-Elin Lium er historieforteller og pedagog. Hun er fra Stange og er frilans historieforteller. Hun har lærerutdanning fra Hamar Lærerhøgskole og fortellerutdanning både fra England og Norge. I snart 20 år har hun laget fortellerforestillinger.

Indra Lorentzen har vært regikonsulent på forestillingen. Hun er kjent blant annet for fra sine roller som prima ballerina i Nasjonalballetten og sine mange oppdrag som koreograf og regissør.

Forestillingene er gratis og vises her:
Premiere på Sør-Odal bibliotek onsdag 23. januar, kl 18.00.
Torsdag 24. januar Ringsaker og Stange.
6. februar kl 18.00 på Rena, Åmot Bibliotek
7. februar kl 19.00 på Trysil Folkebibliotek

Oppsetningen er i regi av den kulturelle spaserstokken.