Annonse

I år feiret Amundløpet, som er oppkalt etter bygdas store sønn Amund Sjøbrend, 5-årsjubileum og rundt 500 barn og voksne opplevde skøyteglede på isen i helga.

-Juhuuu! Hviner Christan Thoner (6) i det han suser ned issklia på akebrettet sitt og sklir nærmere 50 meter bortover isen.

Christian Thoner (6)

-Dette er det morsomste på isfestivalen synes jeg, smiler han og løper bort for å kjøre ned den opplyste isskila enda en gang.

– Jammen gikk det fort ned issklia Christian! Sier Ida Neskvern, som er med som frivillige aktivitetsleder på isfestivalen.

«Prosjekt skøyteglede»

For seks år siden fikk daglig leder i Slåstad IL, Erland Nordsetmoen ideen om et skøyteløp i Amund Sjøbrends navn. Drømmen ble til virkelighet etter mange hundre timer dugnadsinnsats fra idrettslaget samt midler fra «Prosjekt skøyteglede» i regi av skøyteforbundet. Og nå kan isfestivalen feire fem år med suksess.

Frivillige: Heidi Tveter og Marit Thoner var blant de 70 frivillige som bidro på isfestivalen.

Tanken bak isfestivalen og lengdeløpet for flere klasser er å fremme skøyteglede – uansett alder og fysisk form.

-Yes! Jeg kom på andre plass i 5 km skøyteløpet for 10-14 år, sier en strålende fornøyd, Henrik Tveter.

Og med 500 på isen og 114 påmeldte i alle klasser på Amundløpet 2019 kan arrangøren, igjen, se seg svært fornøyd med arrangementet.

-Kom igjen, gå på! Roper heiagjengen mens de griller pølser og hygger seg med toddy ved målgangen på Amundløpet.

En folkefest for hele familien

De minste kunne bli med leketanter på eget lekeområde hvor de kunne boltre seg i aktiviteter som isslalåm gjennom kjegler, under porter og mange fikk også gleden av å prøve seg på curling.

Blant ungdommen var det ishockey matcher som gjaldt og den populære iskarusellen sto heller ikke stille et eneste sekund.

-Flotte forhold, melder løper vel i mål!

Amund var selvskreven gjest

Verdensmesteren på skøyter fra 1981 og bygdas store sønn, Amund Sjøbrend var selvskreven gjest i år og, tilbake på Dølisjøen der han tråkket sine skruskøyter som liten gutt.

Hele åsen over sjøen var fylt med publikum som så på isdans, sang og lysshow.

– Dette har blitt en skikkelig folkefest for hele familien, sier en henrykt og ydmyk Amund Sjøbrend mens han hygger seg på ute på isen uten startnummer i år.


– Jeg bare hygger meg med å treffe kjentfolk og jeg synes det er en ære å få dele ut premier til alle løperne på pallen, smiler Amund.

-Bra jobba, sier Amund Sjøbrend til hver og en og gratulerer med et godt håndtrykk.

Spektakulær avslutning på isen

MGP-finalist Fredrik Amadeus Sannerud sin sangopptreden satte en stemningsfull ramme på isfestivalen til jubel fra publikum.

Publikum likte også godt nummeret med paraplydans på skøyter etter premieutdelingen.


Ute arrangementet ble rundet av med vakkert fyrverkeri over sjøen.