Tirsdag 5. september kommer Erik Lukashaugen til Milepelen kulturhus med konsertforestilingen Syng liv i ditt liv. Anledningen er 100-årsmarkeringen av Hans Børlis fødsel, og forestillingen gir liv til dikterens tekster gjennom musikk, sang og skuespill.

Annonse

Musikken i forestillingen Syng liv i ditt liv er hentet fra Lukashaugens to kritikerroste Børli-album og selv mener Erik at Børlis budskap er høyaktuelt i dag.

— Temaene i Børlis tekster er absolutt like aktuelle i dag! sier Lukashaugen.

Lukashaugen synes diktene til Børli drar alt framover og han ønsker å utforske ideene og prøver å vise at hva den populære lyrikeren og tømmerhoggeren som var så rik på ord og kunnskap virkelig sto for, i en moderne kontekst.

— Dette blir litt annerledes, det blir en blanding av konsert og teater med ganske mye attåt hvor vi velger å dra diktene og dikteren ut av skogen og setter alt i et nytt lys.

— Vi gir tekstene et friskt uttrykk, noe folk ikke har sett før! forteller viseartisten.

Tolker Børli gjennom sang, toner og skuespillViseartisten Erik Lukashaugen fikk sitt store musikalske gjennombrudd da han tonesatte Hans Børlis dikt på det kritikerroste debutalbumet ”Av en sliters memoa rer” i 2013. Anmelderne kastet yatzy i terning kast 6 og Lukashaugen ble belønnet med Vidar Sandbecks kulturpris “ Regnbågåbrua ” for 2013. Elverumsingen er til høsten aktuell med sitt fjerde album der han på nytt tolker ”skogens dikter”.

— Temaene Børli tok opp kunne like godt vært tatt ut av dagens debatter og selv om bildene er i svart hvitt er det ikke så lenge siden han skrev – 100 år går fort, det sier hvert fall bestemor, ler Lukashaugen.

Medvirkende:

  • Glenn Luijbregts – skuespiller
  • Erik Lukashaugen – sang / gitar
  • Bjørge Verbaan – tråorgel / trekkspill / piano / perkusjon
  • Tarjei Nysted – fele / nøkkelharpe / mandolin / basspedaler m.m.
  • Erik Sannes Aanonsen – kontrabass / nøkkelharpe
  • Turneen er støttet av Hedmark fylkeskommune og Eidskog kommune ved hovedkomiteen Børli 2018.

Ensemblet spiller også i forestillingen på Skarnes også: 31/10 på Skogtun.