300 på sirkus

I går var det sirkus på travbanen på Skarnes og 300 publikummere strømmet til sirkusteltet hvor de fikk oppleve et forrykende show, dristige balanse kunster, vittig klovnehumor og glitter og stas akkurat slik det skal være på sirkus.

Annonse

Da Klovnen André med sine kjempestore sko og røde nese skulle ønske velkommen under åpningsnummeret, rakk han ikke fram til mikrofonen og måtte finne på utallige sprell for å få tak i den, noe som fikk alle til å le hjertelig og satte den rette stemningen for kvelden.

Plutselig hørte publikum høye vrinsk og knegg ute i gangen og inn kom seks små hester galopperende inn i manesjen på en rekke. På elegant vis presenterte Yvonne Lübben flott frihets-dressur med sine ponnier i vakre bevegelser, som både hoppet hinder og snurret 360 grader rundt seg selv etter tur og viste frem et ponnishow uten sidestykke.

— Åå, såååå søte, se alle sammen har fletter i manen! sier en gjeng med heste-frelste småjenter på første rad helt betatt.

Publikum holdt pusten

Nervepirrende spenning spredde seg blant publikum når den dristige duoen Duo Costache satt i gang sin høytsvevende opptreden. Leo plasserte en stang på sin panne og alene måtte han opprettholde likevekten så Vitas vakre, akrobatiske bevegelser høyt oppunder sirkus-taket ikke forflyttet balansepunktet. Med hundre prosent tillit og til og med når Leo balanserte Vita på den flere meter lange stangen bare på skulderen uten å holde, syklet Vita rundt inne i et dødshjul som roterte på toppen uten å nøle. Men elegant og imponerende tok han henne i mot hver gang. Men publikum, de holdt seg for øynene og glemte å puste;

-Jeg turte ikke puste og det var så vakkert at jeg fikk tårer i øyne, sier Serine Lilleseth Boisen (9)

Når klovnen André kom inn igjen med sin unike komikk og fin-fine mimikk spredde latteren seg igjen – publikum synes det var godt å le og puste ut igjen.
Klovnen fant så en gutt fra salen og ba han holde rokke-ringen hans så tøy-bamsen hans kunne hoppe gjennom, men igjen skjønner han ikke hvorfor det ikke går.
Da ler store og små godt!

Manesjen blir så forvandlet til Arktis og med et, som en virvelvind fra nordvest stormer seks sledehunder inn og skrenser vilt i høy hastighet rundt noen små igloer. Bjeffende og logrende parkerer den trans-sibirsk expressen og den kvikke «søskenflokken» med siberian husky og samojedhunder viser frem hva de kan. De hiver seg utfor sklia, hopper over hverandre hele fem i slengen og fyker spenstig gjennom ringer. De smidige, raske og vakre hundene viser stolt frem hvilken unik manøvrerbarhet disse rasene er kjente for. Så spennes sleden for på ny og hundene tar en æresrunde og fyker ut med sleden bak.

— Jeg har en hund hjemme som heter Basse, men han kan ikke sånne triks ennå for han er bare valp, men jeg skal lære han sånne kule triks som de hadde i manesjen, sier Maria Myhre (6)

 Sensasjonelt sterk

— Mine damer og herrer. Vi kaller han Hercules etter den greske helten, han er Strongman og har imponerende muskler som takler kolossale vekter og er sensasjonelt sterk, nå kommer Denis Ilchenko, sier Arild Arnardo. Og inn kommer mannen som trekker biler frem med rå tannkraft og biter over jern.

Først sjonglerer han himmelhøyt med tre bildekk og så bøyer han en stiv jernstang med munnen. Han knuser verdensrekorder hos Guinness og er helt unik. Deretter vises hans største hemmelighet, menneske-karusellen, som er muskelmannens personlige favoritt. På nakken bærer Denis en tykk tømmerstokk som tynges ned med flere hundre ekstra kilos levende last i bevegelse, nemlig to mann oppå tømmerstokken og to som sitter på husker fastbunnet til stokken. Denis setter fart på trestammen og spinner den fortere og fortere rundt og rundt og rundt. En menneske-karusell publikumet på Skarnes aldri har opplevd på travbanen før.
Til slutt kjører en bil over han. Denis. Sterkmannen. Med sjarm i tonnevis, og stål i kroppen har vist frem det mange ventet på og med det fikk han en rungende applaus.

Spekket med magiske opplevelser

Det var et smilende publikum som kom ut på travbanen etter å ha trimmet lattermusklene, kjent på gåsehud-opplevelser med både kunst med såpebobler og høytsvevende sjonglering og ikke minst følt på spenningen da Kenya boys gikk limbo under en brennende stang.

Takket myndighetene

—Takk til myndigheten som er så greie og lar oss få lov til å være her på travbanen år etter år, sier sirkusdirektør Arild Arnardo og rundet av sitt show med en skikkelig fanfare.

-Jeg er glad i Skarnes, vi har hatt sirkuset her på travbanen helt siden jeg var smågutt. Så mange andre plasser vi besøker må vi rigge opp på nye steder hver gang, men her på travbanen har vi alltid fått være og på gress blir det som i gamledager, sier Arild Arnardo til Odalsportalen.