Eva Vermundsberget har vært Odal Bygdekor sin dirigent i fire år. Mandag 9. desember gjør hun sin avskjedsopptreden når bygdekoret inviterer til adventskonsert i kulturhuset Skogtun på Skarnes.

Annonse

— Vi har mye å by på, og håper på stinn brakke, sier Leif Sæther i Odal Bygdekor.

Eva Vermundsberget har vært bygdekorets musikalske leder i fire gode år, men har nå – grunnet stort tidspress med diverse andre ukentlige gjøremål – sagt opp sin dirigentjobb i bygdekoret.

— Eva er veldig godt likt av alle. Dette blir på en måte hennes avskjedsopptreden med koret. Hun fortjener en stor og varm applaus ved denne anledningen, sier Sæther.

Får med seg ektemannen som altmuligmann

Til adventskonserten har Vermundsberget fått med seg ektemann Øivind Roos på plakaten. Han blir konsertens altmuligmann; på tangenter og med trekkspill – og som konferansier.

— Øivind har som sin gode vane å gi de arrangementer han leder et betydelig kvalitativt løft, og ikke minst med humor. Det er all grunn til å glede seg, forteller Leif Sæther.

Marianne Hole Skjermo er bygdekorets nye dirigent, og hun får sin debut med koret og skal dirigere en del av sangene i programmet under adventskonserten.

— Et dirigentskifte er en betydelig begivenhet for et sangkor. Koristene er sjølsagt veldig spent på dette – og forventningsfulle. Dette er spennende, sier Sæther.

Allsang, loddsalg og juleprat

Allsang hører med til programmet når det arrangeres adventskonsert, og det blir dessuten tid til kaffe, kaker og loddsalg, en prat om livet i bygda – og utveksling av gode juleønsker.

— Velkommen til en hugall førjulskonsert, inviterer Leif Sæther.