Årets program på Audunbakken er komplett og årets festival blir den syttende i rekken.

Annonse

Det er ganske så rart å tenke på at det er 16 år siden Råtass og Nakkeskudd headlinet Audunbakken 2003 hjemme i hagen hos moren og faren til Audun. I dag er det kun to personer med verv i Audunbakken som har vært med hele veien fra opprinnelsen i 2003, men takket være god rekruttering og nye flinke folk inn har vi blitt en levedyktig musikkfestival i Odalen.

Audunbakken har blitt en merkevare.

Tiltrekker seg store artister

Til tross for at vi er en liten festival har vi blitt en kjent, kjær og respektert musikkfestival i Norge, som tiltrekker seg store artister. Ikke minst er det veldig gøy å se på alle de artistene som har spilt på Audunbakken før de slo i gjennom for fullt. Som for eksempel Daniel Norgren og Monica Heldal i 2012, Susanne Sundfør i 2012, Highasakite i 2013, Emilie Nicolas og The Dogs i 2014 og Gundelach i 2016 bare for å nevne noen.

— Det er nettopp slike scoop vi forsøker på hvert eneste år og med litt flaks og god magefølelse lykkes vi ofte, forteller festivalsjef Audun Hansen.

— Audunbakken har med årene blitt en gjennomført profesjonell festival, men er fortsatt drevet på dugnad og visuelt ser den nesten lik ut som den gjorde i 2004 og det er akkurat slik vi vil ha det. Vi er tro mot vår opprinnelige hjemmesnekra profil. Vi liker å være litt annerledes, sier han.

Årets Audunbakken arrangeres helga 2.-4. august 2019 og dette blir det syttende året på rad vi lager hjemmesnekra festival på Disenå i Odalen. Vi er storfornøyde med årets program. Hele ideen med Audunbakken er å være annerledes alle andre og det prøver vi å gjenspeile i artistene vi booker. Jeg tror vi har klart det igjen, når vi kan by på alt fra gammaldans til stonerpunk og elektronika til bluegrass og americana.

Lindstrøm kommer til årets festival.

Bokassa – rett fra turnè med Metallica til Disenå

Når Audunbakken nå legger til Bokassa på årets plakat så er årets program spikret og klart. Bokassa er travle i sommer og turnerer Europa rundt som oppvarmere til Metallica i sommer. Audunbakken var så heldige at de hadde turne-fri akkurat på helga vår. Det betyr at din eneste sjanse til å få sett Bokassa på festival i sommer er på Audunbakken 3. august, for Audunbakken er den eneste festivalen i Norge som har de på programmet i sommer.

Bokassa. Foto: Ole Ekker

Årets artister på Audunbakken 2019 er: Bokassa, Lindstrøm, Amgala Temple, Onkel Tuka, Blomst, Signe Marie Rustad, The Anti-Music Bonanza, Harvey Steel Show, Einar Stenseng, Porto Geese og Myllargutens Gammaldansorkester. I tillegg blir det selvfølgelig Odalsmesterskap i rævkrok, musikk i bakken og mye annet gøy.

Masse jobb og slit

— Det koster å arrangere Audunbakken. Alt er dugnadsbasert og det har vært flere tunge perioder hvor jeg har tenkt at nå er det nok, med hensyn til familie og all tiden jeg bruker på det, sier Audun Hansen.

— Men, Audunbakken har blitt en del av meg som jeg aldri kommer til å klare å gi slipp på. Jeg blir stadig inspirert og ingenting slår det å få gode tilbakemeldinger fra artister og publikum på det vi sammen skaper av kultur der oppe i skogen på Disenå.

— Det kribler fortsatt like mye i magen da første konsert er i gang, hvert eneste år, forteller festivalsjef Audun Hansen.

— Vi har ledige verv 
Det å ha fokus på rekruttering har blitt en stadig viktigere del av det å arrangere Audunbakken og vi har for øyeblikket noen ledige verv. Så jeg oppfordrer folk til å ta kontakt med oss hvis de vil være med å arrangere festival, skaffe seg god erfaring, ha det gøy og være med på å lage Audunbakken med verdens beste gjeng. Vi er blant annet på utkikk etter ny barsjef og kiosksjef.