Vi kan hjelpe deg med mer en du tror!

Annonse

 


Dette er mottoet til Odal kompetansesenter som baserer seg på manuell virksomhet, dermed kan bedriften ta i mot både små og større serier innenfor trykking, pakking og i vaskeriet. I den hyggelige butikken Blanda drops finner du helt spesielle egenproduserte varer.

—Velkommen til oss! sier, Jon Espesæter og slår ut armene.

Espesæter er tiltaksleder ved Odal Kompetansesenter og har ansvaret for at arbeidet er tilrettelagt slik at den enkelte skal kunne få en god personlig utvikling i forhold til sine forutsetninger i hverdagen.

—Her ønsker vi at alle er en like naturlig del av lokalsamfunnet på lik linje med alle andre og tanken er å vise frem kompetansen vår, sier Espesæter.

Meningsfylt hverdag

Odal Kompetansesenter AS på Sand er et senter for arbeidsinkludering. Bedriften ble stiftet i 1987 og het tidligere Nipro. De er 40 ansatte med et felles mål; å gjøre kunder og brukere tilfreds. Bedriften driver både tjenesteytende virksomhet og produksjon og deres primæroppgave er å bidra til å dekke det lokale behov for attføring og varig tilrettelagte arbeidsplasser.

— Alle har variasjon og utfordringer i det daglige og for oss er nivåheving et mål, sier Espesæter.

Blanda drops og mye latter

— Mangfold er stikkordet. Vi er litt «blanda drops» og da vi skulle velge navn på butikken ble det nettopp Blanda drops, sier tiltaksveileder, Cathrine Krogstad mens hun spiser lunsj sammen med alle på senteret.

Hver dag spiser de felles lunsj i den fargerike kantina med denim-blå vegger og hvor alle stolene har ulik farge. Her har alle hver sin kopp med navn på og under lunsjen blir det ofte sang, klappe-leker og latter, mye latter.

— Jeg masserer Cathrine Krogstad litt mens hun spiser jeg, kniser Marius Kristiansen og så masserer han henne litt på skuldrene, men Marius pleier å lage litt moro ut av det meste, så massasjen går fort over til kiling og da sprer det seg en latter i rommet som aldri vil stoppe, en rungende latter som kommer fra hele hjertet, en latter som er så smittsom så man kan ikke unngå å le med.

— Sånn har vi det her, ler Krogstad med, en god latter tror jeg virkelig forlenger livet!

Kompetanse og skreddersøm

Odal Kompetansesenter har 20 tilrettelagte arbeidsplasser, noen er uføre, har yrkesskader, noen er utbrent og andre har funksjonsnedsettelse. 11 har arbeids-forberedende trening som er tilrettelagt arbeid for ungdom som skal ut i jobb etter arbeidskartlegging og kompetanseveiledning. Noen går ut i jobb, andre går tilbake til skole og utdanning.

— Deltakere som trenger styrket basiskompetanse i fagene matematikk, lesing, skriving og informasjonsteknologi får tilrettelagt undervisning i disse fagene. God oppfølging, det er det viktigste vi kan tilby dem, sier Espesæter.

Vi fikser det meste!

Hos Odal Kompetansesenter leverer de det meste innen digitaltrykk og grafisk design, og de produserer håndlagde lys og diverse håndarbeid. Her kan du velge hvilken som helst tekst på t-skjorter, krus eller hva du måtte ønske å trykke på.
På vaskeriet utfører de vask for både private og bedrifter og i produksjonen utføres pakking, merking og utsendelse av varer og reklamemateriell. Nord-Odal kommunes hjelpemiddellager ligger også hos Odal Kompetansesenter, så de henter og bringer.

— Vi fikser det meste! Er det ikke skreddersøm det heter det vi driver med? sier Marius Kristiansen, da han kommer inn i butikken Blanda drops med sitt gode humør og alltid en liten vits på lur.

— Stemmer det! ler Espesæter

(Daglig leder Halgeir Bergseteren var borte den dagen Odalsportalen var på besøk).