Fra og med 10. juni kan du melde deg på en av sommerens store lokale nyheter – sommertur på Storsjøen med VB54.

Annonse

VB54 er navnet på en av trekkbåtene som tidligere ble benyttet til tømmerfløting på Storsjøen. Navnet referer til varpebåt, distrikt nr 5, båt nr 4. Den var en skikkelig arbeidshest til vanns, og ble brukt til å forflytte tømmeret med hjelp av varpespill (et slags anker). Båten eies av Nord-Odal kommune, og er de senere år satt i stand av ildjseler i Mo båtforening.

VB54 sett fra vannet.

Et av formålene med båtturene er å tilgjengeliggjøre Storsjøen for besøkende som ikke har egen fritidsbåt, eller som synes kano er litt for sporty. Dessuten tror vi at mange vil ha interesse av å høre om lokal nærings- og kulturhistorie knyttet til vassdragene i Odalen. Derfor legges det opp til guiding og historiefortelling underveis. Dette sørger den lokalkjente kapteinen eller en av hans matroser for.

Morten Sandmo i gang med forberedelser.

Turene har avgang fra gjestebrygga på Sand, nedenfor Milepelen og går først og fremst på lørdager i juni og juli. Informasjon om tider og booking publiseres på odalsportalen.no. Det er plass til ca 15 personer per tur, så det lønner seg å bestille i god tid. Ombord kan du nyte den fantastiske utsikten til land, speide etter grensa til Sør-Odal og se etter noen  av de 18 fiskeslagene som finnes i Storsjøen, eller rett og slett kose deg med spesiallaget matpakke basert på lokale spesialiteter.

Sommerturen har avgang kl 14:00 og går først til Sognnabben og deretter tilbake mot Bukknesset – Stormoen – brygga i Mo innsiden av vesle Svarten (langs Trøsilandet) over mot Rovøya og tilbake til Sand. Turen tar ca. 3 timer, og prisen er lav, bare kr 100,- per person (barn halv pris), uten lunsjboks/matpakke.

Christian Bråtebekken (til venstre) fra Visit Kongsvingerregionen og Elin K. Hansen, leder i eiendom og samfunn i Nord-Odal kommune ombord under jomfruturen 23. mai. Skipper er Bjørn Peter Sandmo. FOTO: GLÅMDALEN

Prosjektet er finansiert av fylkeskommunen, og årets billettinntekter går til å sikre videre drift av sommerturer på Storsjøen de kommende år.

Bestill plass her

Du kan også sende en e-post til varpebaat54@gmail.com. 

Foreløpig turoppsett

Dato Hva/hvor /tid
Mandag 10. juni

(2. pinsedag)

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Lørdag 15. juni

 

Morodalsfestivalen
Søndag 16. juni

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Lørdag 22. juni

St. Hans. Odal Rock festival

Sommerturer på Storsjøen 2019
Søndag 23. juni

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Lørdag 29. juni

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Lørdag 6. juli

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Onsdag 10. juli

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Lørdag 13. juli

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Onsdag 17. juli

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Lørdag 20. juli

 

Sommerturer på Storsjøen 2019
Torsdag 25. juli

 

Tur til Sør-Odal i forbindelse med omvisning i stuene kl 14.
Lørdag 27. juli Sommerturer på Storsjøen 2019