Tankens kraft

  Våre følelser er ofte er et resultat av vår indre dialog. Vi har alle en indre stemme som hele tiden gir oss summende tilbakemeldinger av mer eller mindre oppbyggende karakter.

  Annonse

  TEKST: Heidi Tveter

  Jeg har jobbet endel med mindfulness som handler om å stoppe opp og øve på mer sanselig tilstedeværelse i eget liv. Når jeg sitter rolig med oppmerksomhet rettet inn mot meg selv, blir jeg bevist på hvordan tanker skaper en kjemi i kroppen min. Noe av øvelsen er jo å observere tankene med et nøytralt sinn, ikke la de feste seg med sympati eller antipati, men bare la de komme og gå, uten å la de utvikle seg.
  Med litt øvelse kan vi lære oss å stoppe noe av tankestrømmen og oppleve at sinnet får hvile.

  Jeg vil gjøre deg oppmerksom på hvilke tanker du tillater deg å tenke og minne deg om at du har mange verktøy for å styre tankene og følelsene på rett vei.

  Jeg tror ikke nødvendigvis på en evig «tenk positivt» holdning, men jeg er inspirert av positiv psykologi. Vi kan bruke en kognitiv tilnærming til å se på hvordan vi selv skaper opplevelsen av livet, fra øyeblikk til øyeblikk. Kanskje får vi øyeblikkene til å bli sterkere når vi klarer å være mer tilstede i nuet og i det som faktisk er livet akkurat NÅ!

  Psyken vår er en gåte som jeg velger å ha en leken og utforskende holdning til.

  Jeg tror vi kan skape positive forandringer ved visualisering og en proaktiv holdning til å gjøre endringer i vårt møte med livet.