Historiske hodeplagg – en spennende sammenheng

  – Han har gjort en spennende sammenheng rundt dagens diskusjon, sier leder for Sør-Odal kunstforening Cato Bekkevold. På onsdag inviterer foreningen til kåseri om Solør-hijab.

  Annonse

  I anledning Sør-Odal kunstforening sin åpne medlemskveld i Låvegalleriet førstkommende onsdag, vil etnolog og kunsthistoriker Bjørn Sverre Hol Haugen fra Anno Museum kåsere om Solør-hijab og kvinnehodeplagg fra 1800-tallets Solør-Odal.

  Leder for kunstforeningen, Cato Bekkevold ønsker å vise bredden i kunstforeneingen ved å velge et litt utradisjonelt tema for foreningen.

  — Vi tenkte at dette ville være et interessant tema. Hol Haugen setter historiske hodeplagg i sammenheng med dagens hijab-debatt, noe som kan bli et spennende tema. Han har gjort en spennende sammenheng rundt dagens diskusjon om hijab, sier Bekkevold til Odalsportalen.

   

  Vil vise bredden i foreningen

  Hol Haugen har tidligere kåsert om samme tema i Kongsvinger til stor suksess. Temaet er ikke helt vanlig for kunstforeningen, og retter seg ikke direkte mot billedkunst, men tar heller for seg folkedrakter og personer – noe som absolutt også er kultur, fremhever Bekkevold.

  — Dette er et arrangement som ikke hovedsakelig handler om billedkunst, som mange naturlig nok tenker på når de hører om kunstforeningen. Vi ønsker å vise at vi tar for oss flere temaet enn kun bildemessigetemaer, og vise bredden i kunstforeningen, forteller Bekkevold.

  Arrangementet avholdes onsdag 13. september kl. 19.00 i Låvegalleriet på Galleri Lyshuset. 

  FOTO: Anno museeum