De første har fått fibernett i Nord-Odal

  Nærmere 70% av husstandene i utbyggingsområdet har meldt sin interesse for fibernett i Nord-Odal.

  Annonse

  Telenor er i innspurten med innstrekk, og i september startet oppkoblingen av kunder i Fjell. Nærmere 550 kunder, som sammen utgjør 70% av husstandene i utbyggingsområdet, har meldt seg på.

  Det har vært mulig å velge bredbånd med inntil 500 Mbit/s hastighet, men dette er en hastighet de alle færreste har behov for skriver Nord-Odal kommune på sin nettside. 

  Offentlig tilskudd og kommersiell utbygging

  Fiberutbyggingen i Nord-Odal er en kombinasjon av områder med offentlig del-finanisering og områder som kun bygges kommersielt. For Fjell, Toner og Råsen er det gitt offentlige tilskudd, og Telenor Norge vant anbudet i konkurransen med andre aktører.

  Innenfor Sand er det rent kommersiell utbygging hvor Telenor Norge tar kostnadene.

  Nord-Odal kommune har også vært helt i tet hva gjelder Hedmarkskommunene og blitt prioritert innenfor de rammene NKOM (Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet) er gitt av Stortinget for tilskudd til utbygging i områder som ikke er kommersielt utbyggbare.

  God samarbeid

  Det er totalt fremført ca. 85.000 meter fiberkabel, som igjen er fordelt omtrent 50/50 i luft og jord. Telenor Norge har bred erfaring i fiberutvikling, men kan også konstantere at det ikke alltid har godt så smertefritt som de har opplevd i Nord-Odal, skriver kommunen.

  Utbyggingen er ikke ferdig før alle kundene er om bord. Nye kunder skal fortsatt kobles til, men før jul skal alle kunder være tilknyttet nytt fibernett. 

   

  Dersom du benytter Telenor bredbånd i dag, trenger du ikke tenke på evt. oppsigelsestid eller binding. Alle kunder som går fra kobberbasert bredbånd til fiberbasert bredbånd kan stoppe sitt eksisterende abonnement fra den dato fiberabonnementet blir aktivert. Det samme gjelder om du har parabol fra Canal Digital Norge, og har valgt en ny TV-løsning over fiber. Dersom du har en annen leverandør enn Telenor, må du selv si opp abonnement hos den eksisterende leverandøren. 

  I HET I HEDMARK: Nord-Odal kommune har vært helt i tet hva gjelder Hedmarkskommuner og blitt prioritert innenfor de rammer NKOM er gitt av Stortinget for tilskudd til utbygging i områder som ikke er kommersielt utbyggbare. FOTO: Nord-Odal kommune FIBER TIL NORD-ODAL: Etter avholdt anbudskonkurranse har Nord-Odal kommune inngått avtale med Telenor om å legge fiberbredbånd til ca. 1000 husstander, hytter og bedrifter i løpet av 2017. FOTO: Eva Snare BEDRE OG STABILT: – Fiberutbyggingen innebærer i praksis at disse områdene får et bedre og mer stabilt tilbud, sier moderniseringsdirektør i Telenor Norge Arne Quist Christensen. Her sammen med ordfører Lise Selnes (t.v.) og næringskonsulent i Nord-Odal, Eva Snare. FOTO: Paul Reidar Løsnesløkken