For femtende år på rad arrangeres matematikk-konkurransen for 10. klassinger i hele Kongsvingerregionen og vinnerne er nå kåret, i år uten ekstraomganger.

Annonse

Jenny Aalborg, Martin Håkenrud og Jonas Østmoen fra Nord-Odal ungdomsskole vant
1. plass (hovedbildet).

2. plass gikk til Åsnes ungdomsskole og Oliver Sandberg, Marius Berg og Maiken Lilleåsen.
3. plass tok Kongsvinger ungdomsskole med Elise Zi-Qi Zhang, Ella Engebretsen og Jørgen Døli.

iPad til vinnerne

Hver elev på vinnerlaget fikk en iPad. Elevene på andre- og tredjeplass ble premiert med gavekort på henholdsvis kr. 1.500 og kr. 500. Alle deltakere og skoler fikk diplom.

– Kurssenteret vårt har i dag vært fylt opp av 24 flotte tiendeklassinger fra åtte ungdomsskoler i hele distriktet, som alle gjorde en flott innsats og alle var vinnere i dag, sier Elin Ellingsen, lederen for Mapei skolen.

Fra venstre Jan Sviggum Hansen, oppgaveskriver og dommer, Elin Ellingsen, Leder Mapei skolen, Eva Oppi Trødtbråten, rektor ved Nord-Odal ungdomsskole, Roger Hansen, oppgaveskriver og dommer og Thomas Beck i Mapei.

– Stor takk til Jan Sviggum Hansen og Roger Hansen for utforming av oppgavene, samt dommervervet. Vår egen Thomas Beck holdt orden på oppgavene og tiden underveis, legger Elin til.

Bedre mulighet for jobb med realfagbakgrunn

Det er fortsatt slik i Norge at vi har underskudd på realister, og det vil fremover være gode
jobbmuligheter for unge mennesker som kunne tenke seg å studere realfag, som inkluderer matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag opplyser Mapei.

– Gjennom konkurransen Matteknekker’n ønsker vi å gjøre matematikkfaget mer attraktivt og morsomt for elevene, sier adm.dir. i Mapei AS, Trond Hagerud. Vi ønsker også at konkurransen skal være en anerkjennelse for gode matematikkresultater for de som kvalifiserer seg til å representere sin skole.

Mapei heier som kjent på realfag, og håper at denne konkurransen bidrar til at flere unge synes at matte er gøy!

– Samtidig ønsker vi å synliggjøre for elevene at dersom de velger realfag kan de ha gode muligheter for interessante jobber i nærmiljøet, sier han.

Trenger å øke realfaginteressen

Det er bekymringsfullt at resultatene i matematikk er redusert. Andelen lavt presterende elever i matematikk er høy, og få elever skårer på et høyt nivå. Det kan innebære at vi ikke klarer å rekruttere ungdom til viktige yrker i fremtiden. Mapei AS og Nord-Odal ungdomsskole setter fokus på matematikk i skolen, og gjør tiltak for å gjøre matematikk interessant gjennom å arrangere en årlig konkurranse i faget.

Konkurransen

For femtende år på rad inviteres det til vennskapelig konkurranse mellom alle 9 ungdomsskolene i Kongsvingerregionen: Nord-Odal, Sør-Odal, Kongsvinger (KUSK), NTG-U, Austmarka, Eidskog, Grue, Åsnes og Våler.
Deltagende skoler stiller med et lag bestående av 3 elever (både gutter og jenter) fra 10. klasse.

Tidligere vinnere av konkurransen er ungdomsskolene Sør-Odal (2), Tråstad (5), Grue (2), Roverud (2) og Nord-Odal (3)!