Den unge knappergardingen Robin Moseter jobber med å spesialisere seg som artist manager og bobler over av ideer rundt hvordan han skal kunne løfte fremadstormende artister fra distriktet opp og fram.

Annonse

— Vi har så mange dyktige artister i vår region, men de synes nødvendigvis ikke så godt. Mitt ønske er å hjelpe de med talentutvikling slik at de kan nå langt med sine karrierer, forteller Robin som allerede har høstet gode tilbakemeldinger som artist manager og begynner å få et godt innblikk i bransjen.

Selvlært

— Alt om hvordan bli en artist manager og hva det innebærer ligger tilgjengelig på Youtube. Her har jeg lært av de beste i verden som forklarer tydelig hvordan man skal gå fram steg for steg for å bli en god manager, forteller unggutten fra Nord-Odal som har tillært seg det aller meste som er mulig og vite om yrket og industrien helt på egenhånd.

— I fjor var jeg manager for min aller første artist her fra distriktet og det var veldig spennende. I henhold til kontrakt kan han ikke nevne artistens navn.

— Men jeg kan røpe at det gikk veldig bra og det var veldig lærerikt for meg, smiler han.

Robin Moseter går VG2 barn og ungdomsarbeider på Sentrum videregående skole på Kongsvinger og tenker at linja er relevant i form av at det gir han innsikt, teknikker og erfaringer rundt hvordan utvikle unge mennesker til å komme seg opp og fram.

Hva gjør en artist manager?

— Manageren gjør alt artisten ikke skal tenke på!
Det viktigste for artisten er selvfølgelig musikken, det er dette artisten er best på og det er det artisten bør bruke sin tid på. Artisten og manageren jobber sammen som et team mot de samme målene.

En managers arbeidsoppgaver går ut på å sørge for at artisten tjener penger ved å skaffe artisten pressedekning, hjelpe artisten med å bygge en merkevare og et image omkring artistens virksomhet. Manageren sørger for at alle kontrakter med sponsorer, arrangører, musikere, plateselskap og platekontrakt er på plass, skaffer gode backing-musikere og markedsfører deg som artist. Man forhandler avtaler på artistens vegne med fotografer, journalister, stylister, selskaper og designere og avtaler konserter. En god manager må til en hver tid oversikt over artistens konkurrenter og samarbeidspartnere.

Hvordan kom du inn på artist manager retningen?

— Jeg har alltid likt musikk og av natur er jeg glad i å lede og ha orden i sakene. Disse kvalitetene er helt essensielle for yrket og målet mitt er profesjonalitet i alle ledd, forteller Robin som hadde hovedansvaret for åpen dag på Sentrum videregående på Kongsvinger med gode referanser og tilbakemeldinger.

Fått et fotfeste i bransjen

— Akkurat nå om dagen er jeg i kontakt med et godt etablert musikkselskap i Oslo som heter ComPro artists som har en rekke kjente artistnavn i sin portefølje, forteller Robin ivrig.

ComPro er kjent for sin ekspertise innen artist utvikling og representerer for tiden artister som Adam Douglas, Beharie, brenn, Dinaye, Jimmy Smash, Kyle Alessandro og Synne Sanden.

— De har spennende navn på blokka og et samarbeid med dette musikkselskapet kan virkelig bli et stort fremskritt for meg, forteller den unge lovende.

Rettsvitenskap er også en av Robins interesser og han har planer om å studere juss på sikt, som vil være særdeles nyttig innenfor yrkes retningen.

Vil gjøre artister gode

Robin som går VG2 barne- og ungdomsarbeider tenker at linja er relevant i form av at det gir han innsikt, teknikker og erfaringer rundt hvordan utvikle unge mennesker til å komme seg opp og fram innen for det de drømmer om.

— Det er mye teknisk og faglig rundt manager-rollen, men vel så mye handler om god kjemi og at artisten stoler på sin manager.

— Og er det en ting som er sikkert så brenner jeg for å gjøre artister gode og løfte vår region opp og fram, sier nord-odølingen med et glimt i øyet.

#robin_moseter