Barna på Oppstad fikk ny grillhytte

  Stor fokus på å være ute

  Tilbudet i gårds-barnehagen baserer seg i stor grad på vann, jord og skog hvor de bruker naturen som læremester og har stort fokus på å være ute hele året.
  Og hva er vel bedre enn en grillhytte nede i skogen med grill i midten man kan kose seg rundt?

  — 1,2,3 nå klipper vi! jubler Sigurd og Olivia i det de klipper over snora så den nye grillhytta blir offisielt erklært for åpen. Og jubelen spredte seg blant alle barna og foreldrene som hadde møtt opp i solskinnet i går.

  Frisk luft er det beste

  Barna i denne naturbarnehagen er alle små naturforskere, jegere og fisker og nyter godt av skogens spiskammers i det daglige og nå blir det ekstra populært å forberede maten de finner inne i hytta fremover.

  — Dere har fått til store ting før her i Oppstad Gårds- og Naturbarnehage og nå gjør dere det igjen! sier ordfører Knut Hvithammer.

  — Så gratulerer så mye med ny flott grillhytte! Dette er et virkelig godt folkehelse-tiltak, sier han og overrekker et gavedryss med sitteunderlag til alle barna i barnehagen.

  — Her opplever barna den gode barndom hvor de blir trygge med jord på fingrene, har naturen som tumleplass og lærer om hvordan maten kommer seg fra jord til bord og til jord igjen. Frisk luft er det beste for oss alle og det får de små miljødetektivene her virkelig oppleve daglig og de er heldige, sier den sporty ordføreren som stilte opp i fritidsklær for anledningen.

  Laget på dugnad

  — Barna har fulgt med helt siden første spadetak og det har vært veldig underholdende og ikke minst har de fått et eierskap til hytta underveis, forteller Aina Nafstad Holt, som er barnehagens daglige leder og startet barnehagen høsten 2010. Barna er henrykte! føyer hun til.

  — Min pappa kjørte graveren og gravde plass til hytta han. Og her setter de opp plankene, sier Sigurd og peker på bildene fra byggeprosessen som henger rundt hytta.

  — Mamman min har malt inni hytta og det synes vi ble pent, sier Olivia stolt.

  Hytta er satt opp på dugnad og mange mammaer, pappaer og ansatte ble ropt frem for å motta en velfortjent gave og et klapp på skuldra som takk for innsatsen, for her har det gått med mange dugnadstimer. Og nå er de glade for at den står klar.